Datum objave: 29. Siječanj 2016

JEDNO IZGUBIŠ, DRUGO DOBIJEŠ: Krešimirov grad dobio dva nova festivala - Ništaneo i Super Dug

Šibenik News
Šibenik News

Na mjestu gdje je počela i završila lijepa šibenska priča o buđenju grada iz 2014. godine, na mjestu nekadašnjeg green stage obližnjeg caffe bara i noćnog kluba Azimut u Šibeniku, Forum mladih SDP-a šibensko - kninske županije, predvođen predsjednikom Lukom Nikpaljem predstavio je dva nova festivala koja se, zapravo, već odvijaju u Krešimirovom gradu i to od lipnja 2013., a sigurno će potrajati barem još do svibnja 2017. godine. Riječ je o Ništeranu i Super Dugu nastalim na pepelu svojih prethodnika Terranea i Super Uho festivala. 

 

- Tužno je da se događa ono na što je koalicija SDP-a i HNS-a upozoravala u predizbornoj kampanji da su gradski čelnici jednostavno odbacili ono što nisu htjeli, ono što nisu smatrali bitnim, što nisu razumjeli iako su pokušali brendirati grad kao grad festivala. Od tog grada festivala ostalo je svega par imena pa smo odlučili predstaviti dva nova - objasnio je Nikpalj, nazivajući gašenje ključnih festivala šibenskom tragedijom čije se posljedice ogledaju u općenitom društvenom i kulturnom životu grada i van turističke sezone. 

 

- Ti festivali očito su realnost Šibenika. Realnost grada je da se kulturna ponuda svodi na improvizaciju privatnika dok gradska uprava nije napravila ama baš ništa. Ne prepoznati takav značaj, ne prepoznati što ti festivali donose Šibeniku može samo stvarno neefikasna gradska uprava i zato organiziraju Ništaneo i Super Dug - kazao je predsjednik SDP-ove mladeži u županiji. 

 

Komunalna klapa K + bonovi, Populističke laži, Uspavaći budnih, KUD Hodajući cirkus, DMKD bend samo su neki od izvođača na Ništeranu u, kako Nikpalj naglašava, organizaciji vladajuće gradske garniture. Pa se tako od klape K + bonovi očekuje povećanje komunalne naknade zbog koje se, pak, može očekivati izostanak privatnih investitora, a oduševljeni neće biti ni stanovnici grada Šibenika. 

 

- DMKD je to dva milijuna kuna duga bend, To je isti jedan renomiran bend. To je uigrani HDZ- ov orkestar koji svaki put kad se dokopa vlasti u šibenikuo stavi praznu blagajnu - predstavio je Nikpalj lineup jednog od festivala u organizaciji sadašnje uprave i prikazali su to na, moram im se priznati, jako domišljat i slikovit način.

Iz kategorije: Vijesti