Datum objave: 28. Siječanj 2016

Bivši dekan šibenskog Veleučilišta Marko Radačić pronevjerio 1,6 milijuna kuna?

Šibenik News
Šibenik News

Sve je manje tzv. ljudi na položajima koji zahvaljujući radnom mjestu i funkciji koju obnašaju nisu omastili brk. Posljednji, ali poznavajući prilike u Hrvatskoj, nažalost, ne i zadnji je, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, nekadašnji, dugogodišnji dekan Veleučilišta u Šibeniku, prof. dr. sc. Marko Radačić. 

 

Odjel gospodarskog kriminaliteta u Policijskoj upravi u Šibeniku dovršio je kriminalističko istraživanje prema kojemu je 73-godišnjak, dakle Radačić, osumnjičen za nekoliko kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a sve na štetu šibenskog Veleučilišta. Šteta iznosi ni više ni manje nego 1. 600. 166,77 kuna.  

 

- Utvrđeno je da je osumnjičeni u svojstvu odgovorne osobe oštećene javne ustanove u vremenu od ožujka 2008.g do prosinca 2012.g, koristeći svoj položaj, donosio nezakonite odluke o dodacima na plaće zaposlenika ustanove i unošenjem neistinitih podatka u putne naloge i izviješća - stoji, između ostalog, u policijskom priopćenju.

 

Kako doznajemo iz izvora bliskih Veleučilištu, Radačić, čije je ime upisano na spomen - ploču te obrazovne ustanove kao njegov prvi dekan, nije bio jedina osoba pod istragom u tom smislu, no jedini nije uspio izaći čist zbog čega će biti kazneno prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Iz kategorije: Vijesti