Datum objave: 27. Siječanj 2016

U IŠČEKIVANJU LJETA: Plaža u uvali Minerska dobila rampu za invalide

Šibenik News
Šibenik News

Jedna u nizu ostavština Terraneo festivala u Šibeniku svakako je i uređenje svojedobno festivalske plaže u uvali Minerska tik uz šetnicu uz kanal sv. Ante, a 'samo' plaže koja odsad  ima i rampu koja će itekako olakšati uživanje u morskim radostima osobama s poteškoćama u kretanju, odnosno invalidima. 

 

Naime, ovih je dana dovršeno postavljanje rampe započeto u studenom prošle godine, obavještavaju iz Ureda župana Šibensko - kninske županije.  

 

 

Izvođač radova je tvrtka „Munio projekt“ d.o.o. iz Rasline, a ukupna vrijednost radova iznosi 169.872,96 kn. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavila je tvrtka “Klamfa” d.o.o. iz Šibenika.

 

 

- Šibensko-kninska županija kao nositelj projekta prijavila je Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom u Minerskoj na natječaj Ministarstva branitelja i zatražila 128 tisuća kuna. Odobreno je 60 tisuća kuna, a 109.872,96 kuna je osigurano u proračunu Šibensko-kninske županije. Partner na projektu je Javna ustanova Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije koja upravlja značajnim krajobrazom u Kanalu sv. Ante u kojem se nalazi šljunčana plaža - stoji u priopćenju Ureda župana Gorana Pauka.
 

Iz kategorije: Vijesti