Datum objave: 21. Siječanj 2016

Električna vozila čekaju prve narudžbe, koncesionar i dalje radi punom parom

Diana Ferić
Diana Ferić

Električni kamiončić parkiran je na poljani kao i električni osobni automobil i na njima je istaknut najveći mogući natpis „besplatan prijevoz“ i broj telefona. Djelatnih Gradskog parkinga brisao je stakla od kapi kiše i čekao da ga netko kontaktira.

Dok je djelatnik Gradskog parkinga čekao, trenutni koncesionar, tvrtka Noa primila je nekoliko poziva narudžbi za prijevoz i dostavu.

Međutim koncesionar na pozive može računati još do 1. travnja kada i službeno njegova koncesija za prijevoz i dostavu u staroj gradskoj jezgri odlazi u povijest.

„Ne znam što će biti dalje nakon što istekne koncesija, znam samo da sam dva radnika morao otpustiti. Ne želim nikom govoriti da nije stručan u poslu kojim se bavi i s obzirom na škole koje je završio, ali ovaj kamion i osobni automobil ne mogu se uvući u sve ulice u koje ulazimo mi i za to imamo specijalizirana vozila“, ispričao je vlasnik Noe, Zoran Mikulandra dok mu mobitel i dalje neprestano zvoni.

Električni automobili su na raspolaganju do 18. ožujka. Startna pozicija im je kao i vozilima koncesionara na Poljani. Nakon dva mjeseca pokusne vožnje zbrajat će se dojmovi i iskustva stanovnika, obrtnika i poduzetnika iz gradske jezgre, te će Gradska uprava u suradnji s Gradskim parkingom dobiti ocjenu učinkovitosti i daljnje potrebe za električnim automobilima.

Nekoliko je nezaobilaznih činjenica koje su smetnja kvalitetnom rješenju. Koncesionar gubi posao, električni automobili nemaju idealne dimenzije, ali kao takvi, električni, sigurno su potrebni zbog smanjenja zagađenosti i buke. Nitko nije siguran kako će na njih reagirati oni kojima treba prijevoz i dostava. Čvor je to kojeg treba odmrsiti. Najbolje bi bilo kada nitko na kraju ne bi ostao nezadovoljan.
 

Iz kategorije: Vijesti