Datum objave: 16. Siječanj 2016

Izlagači na buvljaku na Starom pazaru bez dozvole za izlaganje, prodaju ...

Šibenik News
Šibenik News

Krajem 2012. godine tvrtka Fortica iz Šibenika pokrenula je buvljak na prostoru Starog pazara u Krešimirovom gradu. Isti se održavao svake subote, a izlagača kao i kupaca nije manjkalo. S vremenom, nešto što je krenulo organizirao pretvorilo se u nešto bez 'glave i repa'. 

 

Ono što je počelo kao organizirani buvljak, sajam antikviteta danas se održava ne samo subotama već gotovo svakog dana ili kako kojem izlagaču - šune. Nažalost, riječ je o izlagačima koji za djelatnost izlaganja  i prodaje rabljene robe u centru povijesne jezgre Krešimirovog grada nemaju dozvolu gradske uprave. 

 

- Osobe koje prodaju antikvitete na Starom pazaru nemaju dozvolu Grada Šibenika za navedenu djelatnost. U tom smislu Komunalno redarstvo Grada Šibenika poduzet će odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti - odgovorila je Mladena Baranić Jakelić u ime Grada Šibenika na naš upit od prije tri dana. 

 

I ako uzmemo u obzir da je riječ o izlagačima kojima je prodaja na tzv. sajmu na Starom pazaru jedini izvor zarade ili dobrodošao način 'krpanja' ionako tankog kućnog budžeta, nekakav red bi trebao postojati tim više što sajam bez 'glave i repa' nije osobito lijepa slika turističkog grada. 

 

I možda nije rješenje jednostavno poslati komunalne redare na teren ne bi li rastjerali društvo trgovaca antikviteta sa Starog pazara već bi valjalo iznaći način kako da postojeći nered od sajma poprimi konotacije pristojnog buvljaka kad je očito da zainteresiranih sudionika (prodavača, kupaca pa i onih koji samo u prolazu razgledavaju) -  ima. 

 

Iz kategorije: Vijesti