Datum objave: 11. Siječanj 2016

KLARIN: Most odustaje od svake reforme koja ne paše 'Big Mami' - HDZ-u

Šibenik News
Šibenik News

Konačno formiranje nove Vlade nakon parlamentarnih izbora s kraja 2015. godine bila je tema konferencije za novinare koju je sredinom ponedjeljka, 11. siječnja, održao SDP-ov saborski zastupnik te predsjednik županijskog ogranka SDP-a, Ivana Klarina.

Vladajuću koaliciju koju sačinjavaju HDZ - Most te Tihomir Orešković nazvao je koalicijom u kojoj se ne zna tko pije, tko plaća, a za aktualnog mandatara, Oreškovića, kazat će kako je riječ o čovjeku koji uopće ne sudjeluje u razgovorima oko možebitnih imena novih ministara.

 

TO JE NEVJEROJATNO

 

- Ovakva situacija još nije zabilježena u modernoj hrvatskoj demokraciji. Orešković je čovjek koji će predložiti ministarska imena Hrvatskom saboru i za njih će odgovarati, međutim, vidljivo je da mu te ljude nameće netko drugi. To je nevjerojatno - kazao je Klarin. 

 

Nije štedio ni MOST, prvotno pozitivno iznenađenje parlamentarnih izbora koje je ubrzo nakon poprimilo konotacije marionete u rukama HDZ-a. Naime, Klarin kaže kako je MOST već sad pogazio sva obećanja koja je davao uoči izbora, a kojima je pridobio glas naroda. 

 

- MOST je pogazio sva obećanja pod pritiskom HDZ-a čiji je proizvod od samog početka. Najnovija reforma od koje odustaju je smanjenje, odnosno racionalizacija lokalne samouprave zato što to HDZ-u kao njihovoj 'big mami' ili 'velikoj mami' i njihovim uhljebima ne odgovara - komentirao je SDP-ovac.

 

Osvrnuo se i na odluku da se umjesto najavljivanog smanjenja poveća broj ministarstava za jedan te da se uspostave još četiri potpredsjednička mjesta što, prema Klarinovim riječima, stvara konfuziju u glavama političara, saborskih zastupnika, ali i građana. 

 

DISTANCIRANJE OD JOSIPE RIMAC

 

I za MOST i za mandatara Oreškovića Klarin ima tek dvije riječ - mali od (HDZ-ove) kužine za koje nije siguran koliko će izdržati, odnosno ne predviđa dugi vijek Vladi mandatara TIhomira Oreškovića kojeg naziva fikusem budući da sve konce vuče prvi čovjek HDZ-a, Tomislav Karamarko.

 

Spomenivše se HDZ-a, izbora i Karamarka, Klarin je, kažimo tako, pohvalio Karamarka što se je distancirao od Josipe Rimac, donedavne gradonačelnice Knina i ne osobito uspješne voditeljice kampanje na prošlim izborima.

Iz kategorije: Vijesti