Datum objave: 07. Siječanj 2016

Šibenska Ekonomska škola osuvremenjuje svoju nastavu kroz projekt vrijedan milijun i pol kuna

Šibenik News
Šibenik News

 

Priliku dokazivanja svog kvalitetnog rada Ekonomska škola Šibenik je dobila provedbom projekta financiranog sredstvima Europske unije pod nazivom „Suvremene metode u nastavi“ (SMUN). Projekt se u šibenskoj školi počeo provoditi 15. svibnja ove godine, a trajati će sve do 15. svibnja 2016. Ekonomska škola Šibenik na projektu sudjeluje kao partner Srednjoj školi Ivanec. Projekt SMUN se provodi u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.“ iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je financiran s 1.514.150,04 kuna bespovratnih sredstava u 100 %-om iznosu.

"Projektom se želi osuvremeniti nastava za smjer Ekonomist kako bi se na kvalitetan način odgovorilo na suvremene zahtjeve tržišta rada. Provedbom projekta će se modernizirati kurikulumi za Ekonomiste u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i skupovima ishoda učenja što će u konačnici donijeti veća praktična znanja kod učenika te razvoj njihovih kompetencija koja od njih očekuju poslodavci" kazao je Igor Friedrich – v.d. ravnatelj šibenske škole.

Glavna nastavna sredstva na projektu će biti nova računala, dok će se podučavanje i učenje u velikom obujmu odvijati putem informacijsko – komunikacijskog portala i računovodstvenog softvera koji će biti posebno napravljeni samo za potrebe Ekonomske škole Šibenik.

Portal i softver su prilagođeni potrebama tržišta rada i usklađeni sa znanjima i vještinama koje traže današnji poslodavci. Šibenska srednja škola je prva strukovna škola u Hrvatskoj koja svoje kurikulume prilagođava Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i skupovima ishoda učenja.

"Navedenom prilagodbom učenik se stavlja u centar nastavnog procesa te se traži njegova aktivna uloga. S ciljem usavršavanja u šibenskoj školi je održana edukacija putem koje su nastavnici osposobljeni za korištenje softwarea" istaknula je Andrijana Rožman, voditeljica projekta.

 



 

Iz kategorije: Vijesti