Datum objave: 01. Siječanj 2016

Hrabih 22 kupača uskočilo danas u more na Banju, temperature svega pet stupnjeva Celzijevih

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvom ovogodišnjem kupanju na Banju, koje se organizira četvrtu godinu za redom odazvalo se 22 hrabrih kupača koji su točnu u podne uskočili u more odnosno boćatu vodu temperature svega 5 stupnjeva Celzijevih danas točnu u podne, uz zvukove Ode radosti koju je na plaži odsvirala poznata pijanistica Gordana Pavić, a u svirci joj se pridružila i njezina kći Lora na trubi. Među hrabrim kupačima bila je je samo jedna žena i to 76 – godišnja Eržebet koja se, kako nam je kazala, kupa tokom cijele godine, a ovo joj je bilo prvo novogodišnje kupanje na Banju. Prvi put je prvog dana nove godine u more na Banju uskočio i poznati biciklist Toni Erceg. „Prijašnjih godina sam uvijek kasnio na ovo kupanje, a danas sam stigao u zadnji čas. Voda je dosta hladna, ali da se izdržati“, kazao nam je. Među kupačima je i ove godine, kao i svake do sada bio 63 – godišnji Ive Lokas koji se isto tako kupa cijelu godinu te isto tako neizostavni Nikša Ercegović Đugum.

Organizator, Zoran Lučić Luca odbrojavao je sekunde do podne i onda pozvao sve koji su se odazvali da istodobno uskoče u vod, a nakon kupanja ispili su šampanjac.
Brojni Šibenčani promatrali su toplo obučeni, s kuhanim vinom u ruci taj svojevrsni spektakl na plaži s najljepšim pogledom, pogledom na stari Šibenik. Prizor su uljepšali mladi jedriličari u klasi optimist

Slike koje su zadnje tri godine, nakon novogodišnjeg kupanja na Banju, obilazile Hrvatsku prikazivale su Šibenik kao grad mora i sporta, grad kulture, njegovu srednjovjekovnu baštinu i snagu. Organizator novogodišnjeg kupanja je JK Val, uz financijsku podršku Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada.

Iz kategorije: Vijesti