Datum objave: 24. Prosinac 2015

Svi smo mi Šibenik: Počelo odbrojavanje do 950. rođendana grada

Diana Ferić
Diana Ferić

U šibenskom đardinu je točno u 12 sati i 30 minuta otkriven sat koji će se zaustaviti na Božić 2016. godine i označiti 950 godišnjicu prvog spomena Šibenika. Sat postavljen preko fintane u parku sadrži sve značajne ljude i događaje koji su ugravirani u bogatu povijest Šibenika, ali i kolektivnu svijest Šibenčana.

"Ovo je svečan trenutak za grad, za sve naše sugrađane i mene osobno. Godinu na izmaku pamtimo po nizu uspjeha, a uvjeren sam u još ljepšu i uspješniju sljedeću godinu.
Okupljenim uzvanicima i građanima obrstio se i predsjednik Odbora za obilježavanje 950. rođendana grada, dr.sc Ivica Poljičak:

"Svi danas možemo biti jednako ponosni zbog otkrivanja ovog sata, ali i ponosni jer živimo u godini jedne velike obljetnice", rekao je Ivica Poljičak.

Dodijeljena su priznanja svim zaslužnima za uspješan Adventski sajam u Šibeniku, a uručena je i nagrada "Božićni medenjak" za nsjljepše uređeni blagdanski izlog. Osvojio ju je poznati šibenski umjetnik i dizajner Danijel Hrg, za uređenje svog prostora Deni design
 

Iz kategorije: Vijesti