Datum objave: 16. Prosinac 2015

Burić i Pauk danas primili veleposlanike NR Kine. Zanima ih šibenska luka

Šibenik News
Šibenik News

 

U Šibeniku danas borave predstavnici Gospodarskog odjela Veleposlanstva najmnogoljudnije svjetske države NR Kine Liu Kai i Zhou Yi, a na poduzetničkoj zoni Podi dobrodošlicu su im iskazali gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima i župan Goran Pauk . Nakon obilaska pogona ZM- Vikoma Zagreb Montaža Grupe održan je sastanak izaslanstva Veleposlanstva, Grada Šibenika, Šibensko- kninske županije te predstavnika Luke Šibenik i Poduzetničke zone Podi na kojem su prezentirane šibenske gospodarske mogućnosti.

„ Raspolažemo s ogromnim prostorom koji je otvoren za potencijalne investitore uz povoljnu cijenu zemljišta te infrastrukturne prednosti gospodarske zone, koja je između ostalog i prva zona u Hrvatskoj spojena na sustav pročistača otpadnih voda.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Liu Kai, ekonomski savjetnik Veleposlanstva NR Kine kazao je da ovo nije prvi kontakt sa Šibenikom, a njihov interes se, osim za gospodarski segment, vezuje i uz šibensku luku.

„ Na sastanku Vlade NR Kine i zemalja srednje i jugoistočne Europe u studenom 2015.g. jadranske luke izdvojene su kao prioriteti. Želja nam je upoznati planove i mogućnosti Šibenika s naglaskom na rad Luke Šibenik.“, rekao je Liu Kai.

„Luka Šibenik, koju zbog svog položaja nazivamo i vratima srednje Europe, raspolaže s oko 170. 000 m2, 800 m operativne obale te 130.000 m2 skladišnog prostora. Uz izvrsnu lokaciju, prometno je dobro povezana, a jedna od trenutnih investicija vezana uz renoviranje tankova teži oko 4.5 milijuna eura.“, rekao je prilikom predstavljanja Luke Marijan Bilić,komercijalni rukovoditelj Luke Šibenik.

Sastanku je uz predstavnike Grada i Županije nazočio i direktor Poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović, predsjednik Uprave Luke Šibenik Draško Lambaša, Ante Restović, direktor ZM- Vikoma Zagreb Montaža Grupe te Berislav Čizmek, predstavnik tvrtke CBBS.
Nakon obilaska Poduzetničke zone Podi izaslanstva su posjetila i tvrđavu sv. Mihovila, gdje je gradonačelnik Burić predstavio aktualne gradske projekte, a potom je uslijedio obilazak stare jezgre i šibenskih kulturnih znamenitosti.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: