Datum objave: 15. Prosinac 2015

Preko 200 šibenskih osnovnoškolaca na promociji filma "Živim život bez nasilja"

Šibenik News
Šibenik News

 

Danas je u CineStaru Šibenik  prikazan igrano-dokumentarni film „Živim život bez nasilja“. Film je nastao suradnjom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima, a posvećen je tragično preminulom 17-godišnjem Miroslavu Tunjiću kojeg su prije pet godina pretukla dva mladića, od kojih posljedica je Miroslav preminuo.

Riječ je o filmu koji je izgrađen kao spoj dokumentarnih snimki i igranih dijelova koji zajedno čine prezentaciju svega do sada provedenog u istoimenom nacionalnom preventivnom programu „Živim život bez nasilja“, s konačnom svrhom da se ukaže na trajne posljedice koje nasilje ostavlja te da se zajednica potakne na sustavni angažman u izgradnji kulture nenasilja.

Na promociji filma prisustvovalo je preko 200 učenika Osnovne škole Jurja Dalmatinca iz Šibenika i učenici Katoličke osnovne škole iz Šibenika, predstavnici lokalne samouprave, policije, predstavnici obrazovnih institucija, socijalne skrbi, zdravstva, crvenog križa i caritasa, a poseban gost na promociji filma bila je Nives Radić, šibenska sportašica, ovogodišnja dvostruka svjetska prvakinja u kickboksu i savate boksu, koja je nagrađenim učenicama uručila zahvalnice za doprinos nenasilju.

Napominjemo da je cilj projekta „Živim život bez nasilja“ prevencija svakog oblika nasilja i izgradnja kulture nenasilja kod mlade populacije. Ovaj nacionalni preventivni projekt provodi se već petu godinu zaredom na razini cijele Hrvatske, a obuhvaća čitav niz aktivnosti kao što su interaktivne radionice koje se provode u odgojno-obrazovnim ustanovama, umjetničko-edukativni program koji uključuje predstavu Zijada Sokolovića „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ te glazbeno scenski program pijaniste Matije Dedića i glumca Zlatana Zuhrića i grupe Apokalipso.
 

Iz kategorije: Vijesti