Datum objave: 05. Prosinac 2015

Veliki čovjek Federico Salpietro: Ovdje su mi se dogodile strašne stvari ali vi ste moji prijatelji

Šibenik News
Šibenik News

 

Valovi Šibenika osim pobjednicima regate posthumno su dodijeljeni bračnom paru Francesco Salpietro i Marinellda Patella. Njihov sin koji je u Šibenik stigao sa djevojkom primio je priznanje iz ruku predsjednika JK Vala, organizatora Šibenske regate krstaša Marina Paića.

"Hvala vam na ovome. Ovdje mi se dogodila velika nesreća, ali sam ponosan što su Šibenik i Šibenčani pokazali ovakvo poštovanje. Vi ste moji prijatelji", izjavio jeFedrico.

Organizator regate Valovima Šibenika koji odlaze u ruke obitelji Salpietro odao je počast nautičarima koji su neprestano jedrili Jadranom čak i u godinama rata.

"Bili su veliki zaljubljenici u more i jedrenje. Ovdje nisu prestali dolaziti čak ni u godinama rata. Svojim su manevrom na moru u trenutku nesreće kojeg su utvrdili vještaci možda spasili još neke živote i da ta tragedija bude još veća. Zato im ovo priznanje dodjeljujemo posthumno. Isto tako ovo je naša borba kojom želimo upozoriti da su jediličari u opasnosti. Postoje ljudi koji su na moru 365 dana u godini i potrebno ih je zaštiti", rekao je jedan od organizatora Šibenske regate krstaša, Zoran Lucić Luca.

Prepuna vijećnica ustajanjem na noge i velikim pljeskom pozdravila je Federica Salpietra. Prijateljski su mu savjetovali da na mikrofon slobodno govori talijanski te da će ga svi razumjeti nakon što se mladić pristojno želio obratiti na engleskom.

Federico Salpietro pozvan je dogodine u Šibenik da prisustvuje 17. regati krstaša što je istoga trenutka prihvatio.
 

Iz kategorije: Vijesti