Datum objave: 24. Studeni 2015

Žene i mladi iz SDP-a sutra u Šibeniku organiziraju Tihi mimohod protiv nasilja

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, iz Foruma mladih SDP-a zajedno s Forumom žena SDP-a Šibensko-kninske županije pozivaju sve građane na Tihi mimohod koji će se održati sutra od 10:00 sati od Studentske menze do Vijećnice.

"Smatramo kako su brojni podaci kako je u Hrvatskoj svakih 15 minuta fizički zlostavljana jedna žena alarmantni te da kao društvo, svi zajedno, trebamo učiniti više na prevenciji nasilja. Nasilje nad ženama najrašireniji je oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava, a ostavlja nesagledive posljedice na zdravo funkcioniranje društva. Velik broj slučajeva nasilja prođe neregistrirano te želimo pružiti podršku svim žrtvama postavljanjem nulte stope tolerancije na bilo koji oblik nasilja" poručuju iz Foruma mladih

Organizacijom mimohoda, odnosno šetnje u miru žele dodatno skrenuti pažnju javnosti na društveni problem te pružiti potporu svim žrtvama nasilja.

"Okupljamo se do 10 sati ispred studentskog restorana "X" na Baldekinu (Trg Andrije Hebranga), na mjestu koje smo odabrali upravo zbog činjenice da se u centru grada, pred očima javnosti, nedavno dogodio strašan slučaj nasilja. Nakon okupljanja, uslijedit će zajednička šetnja Šibenikom sa završetkom programa u 11 sati ispred Gradske vijećnice" objašnjavaju zašto baš taj plan puta.

Pozivamo sve borkinje i borce za prava žena, sve ljude koji jasno i glasno žele poručiti da su protiv nasilja te posebno sve mlade, da nam se priključe u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, stoji u dopisu SDP-a.
 

Iz kategorije: Vijesti