Datum objave: 12. Studeni 2015

Shamis i danas pred novinarima mahao s potvrdama da je ispunio sve što je obećao

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tomu što mu se danas rodio unuk Igor Shamis, većinski vlasnik TLM –ovih Valjaonica došao je u Šibenik samo kako bi se, kazao je, sastao s novinarima i pokazao im da je osigurao sve da otkupi dugove te tvrtke i da ona ne ode u stečaj. Ponovno je pred novinarima mahao papirima za koje tvrdi za su obvezujuća ponuda njegove tvrtke prema vjerovnicima te pismo potpore jedne od najvećih europskih banaka koja stoji iza njega, ali ponovno nije kazao njezino ime.

Prošlog puta je to bilo pismo namjere. Ono što je novinarima kazao ne razlikuje se skoro ni u čemu od onoga  što je izjavio na prošloj konferenciji iako je u međuvremenu propao pokušaj predstečajne nagodbe s vjerovnicima nakon čega bi Valjaonice morala u stečaj  jer povratka, po Zakonu, nema.

Ustvrdio je kako je „na stolu“ novac kojim želi otkupiti dugove TLM –a od glavnih vjerovnika i to Jadranske banke, TLM –a d.d. i Adrial plusa te da predstoji dogovor s vjerovnicima i potpisivanje ugovora, ako oni prihvate njegovu ponudu. Želi otkupiti 65 posto ukupnog duga za što nudi 35 milijuna eura.

„Ne vidim razloga zašto vjerovnici ne bi na to pristali . Ja ne želim da tvornica ode u stečaj i to me razlikuje od slovenskog Impola, kojeg uvažavam kao veliku tvrtku, ali oni žele tvornicu preuzeti tek nakon što se otvori stečaj. Ja želim zadržati radna mjesta iako će racionalizacija troškova biti“, izjavio je Shamis i ponovio rečenicu koju je izgovarao i prije da on želi uvjeriti novinare kako je ispunio sve što je obećao.

Iz kategorije: Vijesti