Datum objave: 11. Studeni 2015

Obilježavanje 950. obljetnice prvog spomena Šibenika mora ući u sve šibenske domove

Diana Ferić
Diana Ferić

Obilježavanja 950. obljetnice od prvog spomena Šibenika trajat će od Božića ove do Božića iduće godine, najavio je Ivica Poljičak, predsjednik Inicijativnog odbora i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika na današnjem radnom sastanku predstavnika ustanova u kulturi Grada Šibenika i srodnih udruga, osnovnih i srednjih škola, vrtića, visokog školstva, sportske zajednice Grada Šibenika te gradskih poduzeća, upravnih odjela i službi Grada. „ Želimo da ovo obilježavanje uđe u svaki šibenski dom i da ga osjeti svaki Šibenčanin, jer to i jest proslava sviju nas“, istaknuo je dodajući da su ključni događaji kao što je proslava Božića i blagdan sv. Mihovila, Dana Grada Šibenika, kalendarski već uglavljeni te će se prikladni sadržaji obljetnice vezati uz njih.

Nositelj aktivnosti vezanih uz proslavu je Grad Šibenik dok se od gradskih ustanova, institucija, udruga, pa i samih građana očekuje da se, kreirajući prikladne sadržaje Šibeniku na dar, uključe u obilježavanje obljetnice. Predavanja o povijesti Šibenika, izložbe, glazbeno-scenski događaji, izbor svečane pjesme Grada Šibenika, sportski događaji, učenički radovi, kvizovi, ukrašavanje prostora, samo su neki od načina kako se može doprinijeti sadržajima obilježavanja rođendana grada Šibenika.

„ Formirat će se Organizacijski odbor za proslavu obljetnice, potom radne skupine, koje će se preciznije baviti određenom tematikom i Počasni odbor obilježavanja obljetnice. Prijedlozi prikladnih sadržaja koji će obogatiti veliku proslavu 950. obljetnice od prvog spomena Šibenika mogu se dostaviti do 01. prosinca 2015.g., usmeno ili pisanim putem na adresu Grada Šibenika", istaknuo je Poljičak. Još se ne zna kako ć izgledati središnja predstava na tvrđavi svetog Mihovila, ali je sigurno da će naglasak bit na šibenskim autorima i umjetnicima, a režija će biti povjerena nekom zvučnom imenu. Troškovi obilježavanja te važne obljetnice tek će biti utvrđeni, ali će se tomu prići skromno i dosta se očekuje od volonterskog rad svih koji daju svoj obol programu obilježavanja.

Iz kategorije: Vijesti