Datum objave: 06. Studeni 2015

Tisno će i ove godine imati osebujna i bogata adventska događanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Vođene dobrih iskustvom prošlogodišnjeg organiziranja posebnim adventskih događanja Kristina Stegić i Sanja Tabori koje stoje iza imena „Tisno na dvi bande“, okupljaju i ove godine Tišnjane entuzijastičnog duha da zajedno naprave još bolji blagdanski ugođaj u svome mjestu.
Među brojnim događanjima koja biti organizirana u Tisnu, na Otoku Murteru kroz mjesec prosinac su dječje radionice koje će započeti 29. studenog izradom lanca prijateljstva te paljenjem prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu uz prigodan program.

„Lanac prijateljstva izrađivat će se u tišnjanskoj Narodnoj knjižnici i čitaonici, a dječica će dobiti zadatak da od određenih materijala naprave ukrase za spomenuti lanac te će ga, kao pravi prijatelji, nakon što ga dovršimo postaviti na adventski vijenac u parku na Ratu“, kazala nam je Sanja Tabori.

U drugoj dječjoj radionici izrađivat će čizmice za blagdan Svetog Nikole. Radionica će se održati uoči tog blagdana, u subotu 5.tog prosinca, također u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno“, dodala je Matija Markov.

Od tih entuzijastičnih djevojaka doznajemo kako će 12. prosinca, također u Narodnoj knjižnici i čitaonici, biti održana treća radionica koja će biti posvećena izradi ukrasa za bor. Povodom božićnih praznika za svu djecu će se održati dječji igrokaz 19. prosinca, dok će dan poslije, 20.tog prosinca, biti održano tradicionalno božićno darivanje u Atriju palače Katunarić. Djed Mraz će dijeliti darove uz prigodan program za djecu i odrasle.

Organizator ovogodišnjeg Adventa u Tisnome je Općina Tisno, a suorganizator i sponzor Turistička zajednica Općine Tisno.
Sve radionice i blagdansko darivanje počinju u 17 sati.
 

Tekst i slika: Sanja Henjak

Iz kategorije: Vijesti