Datum objave: 04. Studeni 2015

Pritisak u "pravo vrijeme" se isplatio: Udruga Kamenčići seli u prizemlje zgrade TEF-a

Šibenik News
Šibenik News

 

Nakon što je peteročlana Komisija, osnovana u svrhu iznalaženja prostora za rad Udruge Kamenčići, prošli tjedan obišla lokaciju u prizemlju zgrade TEF-a, a koju Kamenčići vide kao trajno rješenje problema svog "smještaja", gradonačelnik je danas sazvao sastanak s članovima Komisije te prihvatio njihov prijedlog o pokretanju procedure za dodjelu prostora ovoj šibenskoj udruzi koja skrbi o djeci s posebnim potrebama i najtežim oblicima invaliditeta.

Udruga Kamenčići za svoju djelatnost koristit će prostor prizemlja zgrade TEF-a u vlasništvu Grada Šibenika, uz nastavak korištenja prostora u Ulici Stipe Ninića, čiji najam se financira iz Gradskog proračuna. Udruga će za prezentaciju radova dobiti na korištenje i prostor u staroj gradskoj jezgri, na adresi Ulica fra Nikole Ružića 1.

"Drago mi je da smo našli rješenje koje svima odgovara, te je sada na pravnicima da provedu zakonitu proceduru kako bi Udruga mogla početi s uređenjem prostora. Zahvalio bih svima; prije svega roditeljima na strpljenju, članovima Komisije na spremnosti da pomognu u rješavanju ovog dugogodišnjeg problema.", kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Podsjetimo, nakon sastanka u Uredu gradonačelnika 27. listopada 2015. gradonačelnik je predložio formiranje Komisije koju čine dva člana iz Udruge Kamenčići, te po jedan član Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika (Mirjana Žurić) Upravnog odjela za gospodarenje imovinom Grada Šibenika (Ivica Živković) predstavnik Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac (Marijana Najev) i predstavnik medija, kojeg je odredilo Hrvatsko novinarsko društvo (Hrvoslav Pavić). Komisija je 29. listopada obišla prostor u prizemlju zgrade TEF-a koji je ocijenjen kao adekvatan za rad udruge.
 

Iz kategorije: Vijesti