Datum objave: 24. Listopad 2015

Josipa Rimac predstavila kandidate u 9. izbornoj jedinici iz Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Četiri kandidata na listi Domoljubne koalicije ( HDZ i partneri) u 9. izbornoj jedinici – Sandru Jakelić, Hrvoja Zekanovića, Gorana Pauka i sebe predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku Josipa Rimac, druga na listi i voditeljica cijele HDZ –ove predizborne kampanje, najavivši da je sigurna kako će na toj listi proći 11 kandidata u Hrvatski sabor i kako će 9. izborna jedinica biti“vjetar u leđa velikoj pobjedi HDZ u Hrvatskoj. To što Šibensko – kninska županija ima četiri od ukupno 14 kandidata, po njezinim riječima, govori o njezinoj snazi, ali i uspješnosti kandidata.

 

„Teško je predstaviti sam sebe. Toliko toga znate o meni vjerojatno više nego ja pa nema potrebe da o sebi posebno govorim“, naglasila je pohvalivši ostale kandidate na listi i njihov uspješan rad. Za župana Pauka kazala kako se u „svojoj utakmici koju igra kao župan“ pozicionirao u timu da postane jedna od najvažnijih igrača HDZ u Županiji. „ Iza njega stoji veliki napor i veliki rezultati i ne sumnjam da će jednako uspješan kao sportaš, branitelj, nekada dogradonačelnik Šibenika, sada župan bit i u saborskoj klupi“, istaknula je. Kazala je i kako im je posebna čast, ali i odgovornost što je nositelj liste u 9. Izbornoj jedinici upravo Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a.

 

Ustvrdivši kako je izborni program te kolaciji već poznat osvrnula se uglavnom na to što planiraju napraviti u Šibensko – kninskoj županiji.
„Domoljubna kolacije neće zaboraviti sve što je kritizirala u protekle četiri godine nesposobne vlasti Zorana Milanovića; na uzimanje Bolnice iz okrilja Županije i davanje na upravljanje državi, na oduzimanje pomorskog dobra Županiji i drugim jedinicama lokalne samouprave , na ono što je lokalnoj samoupravi oduzeto od prihoda od legalizaciji bespravnih objekata .Naš je program jača i funkcionalnija decentralizacija, jačanje županija, gradova i općina i njihov ravnomjerno razvijeni.Nećemo zaboravit niti Zakon o regionalnom razvoju. Domoljubna koalicija odabrala je slogan Zajedno za jaku Hrvatsku s naglaskom na ovo zajedno jer nam zajedništvo i jedinstvo nikada nije bilo potrebnije nego danas kada u Hrvatskoj vlada korupcija i nezaposlenost i Hrvatska je na dnu svih ekonomskih ljestvica“, istaknula je Josipa Rimac.

 

U odgovoru na novinarsko pitanje o lokalnim programima kazala je da će raditi na razvoju kulturnog turizma kroz uređenja tvrđava u čemu, dodala je, Hrvoje Zekanović, ali i Župan i ona, puno znaju, potom na izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže, OPG –ovim i poljoprivredi krša i stočarstvu krša, a važno mjesto u programu ima demografska obnova jer je Šibensko - kninska županija među najstarijima po dobnoj strukturi  stanovnika.

Iz kategorije: Vijesti