Datum objave: 11. Listopad 2015

PRENOSIMO: Odana počast Toniju Višnjiću, zadnjem poginulom pripadniku HV -a

Diana Ferić
Diana Ferić

„Bila je to zadnja granata koju je neprijatelj ispalio na Hrvatsku vojsku, u posljednjoj ratnoj operaciji koju smo vodili, Južni potez. Sutra ili prekosutra na snagu je stupio Daytonski sporazum... mi smo se povukli s tog položaja, a došli smo točno ispred Banja Luke. Toni nije imao sreće, poginuo je baš od te granate, 11. listopada 1995. Godine“, kazao je za Slobodnu Dalmaciju Rahim Ademi, proslavljeni hrvatski general, legenda herojske obrane Šibenika u 'rujanskom ratu' koji se u nedjelju ujutro sa suborcima našao kako bi svi skupa odali dužnu počast Toniju Višnjiću, satniku HV-a koji je prije točno 20 godina poginuo pred Banjom Lukom kao, kažu, posljednja žrtva Domovinskog rata.

Tonijevi suborci iz 113. brigade Hrvatske vojske, u koju se uključio kao dragovoljac i pod Ademijem izučio "topnički zanat" te 1. Hrvatskog gardijskog zdruga, najelitnije postrojbe HV, s kojima je došao do Manjače, položili su vijence i zapalili svijeću na njegovom grobu kod crkve Svetog Jure na Danilu, te nazočili svetoj misi što ju je u crkvi Svetog Jeronima na Meterizama održao fra Mirko Klarić.

Počast heroju Domovinskog rata, kako ga je nazvao general Ademi, pored suboraca koji se okupljaju već 20 godina, došli su odati i kolege iz zapovjedništva 2.grupe specijalnih snaga HV-a iz Splita, piše Slobbodna Dalmacija.
 

Iz kategorije: Vijesti