Datum objave: 01. Listopad 2015

Mladi SDP-ovci pozivaju sve Šibenčane da se odazovu sutrašnjoj akciji "Lijek je u nama"

Šibenik News
Šibenik News

 

U organizaciji Foruma mladih SDP-a sutra od 13 do 15 sati u prostorijama SDP-a Šibensko-kninske županije održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija upisa u Registar organizirana je u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, te nosi poruku "lijek je u nama" - kako bi zajedno pomogli te povećali šanse za ozdravljenje oboljelima.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, ispunjavanjem pristupnice i zdravstvenog uputnika te davanjem uzorka krvi za HLA tipizaciju. Svaka osoba koja se upiše može postati potencijalni spasitelj nečijeg života, s obzirom na to da se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjima koštane srži. Nakon popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika, uzorak krvi za tipizaciju uzima se u epruveti (7 ml) kao i ostali uzorci za određivanje npr. krvne slike ili biokemijskih nalaza.

Pozivamo sve žitelje Šibensko-kninske županije, a posebno sve Šibenke i Šibenčane u dobi od 18 do 40 godina, da nam se priključe na akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stoji u priopćenju Foruma mladih SDP-a.

 

Iz kategorije: Vijesti