Datum objave: 23. Rujan 2015

Novi šibenski studij Energetike upisalo 48 studenata, upisna kvota gotovo popunjena

Šibenik News
Šibenik News

 

Završene su prijave za rujanski razredbeni rok na dislociranom preddiplomskom studiju Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu u Šibeniku, a upisi će biti organizirani u petak, 25. rujna od 12 do 14 sati u prostorijama Veleučilišta u Šibeniku (Trg Andrije Hebranga 11).

Pravo na upis ostvarilo je 25 kandidata, a uz upisana 23 studenta prve godine na ljetnom razredbenom roku, upisna kvota od 50 studenata na studij energetike je gotovo popunjena.

„Ponosni smo što su mladi prepoznali vrijednost kapitalnog projekta studija energetike i što je oformljena prva generacija budućih mladih stručnjaka koji će se znati odgovoriti na izazove održivog razvoja. Posebno me veseli činjenica što ovaj studij budućnosti starta u Šibeniku i što će, putem njega, naš grad postati okosnica razvoja zelenih industrija Jadrana, ali i model za upravljanje energijom u cijeloj Hrvatskoj“ – rekao je dr. Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Prvu godinu će zajednički odslušati svi studenti, dok će se na drugoj moći opredijeliti za smjer Gospodarenje energijom i energetska učinkovitost i Obnovljivi izvori energije. Kolegiji prve godine su Fizika, Matematika I i II, Mehanika krutih tijela, Osnove elektrotehnike, Osnove računarstva, Energetska elektronika, Materijali, Mehanika deformabilnih tijela, Uvod u energetiku, Uvod u mjerenja i mjernu tehniku, Vještine (AUTOCAD, MATLAB).

Podsjetimo, preddiplomski studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora je novootvoreni studij čiji su nositelji Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su upišu studij ove godine predstavljaju prvu generaciju studenata energetike od njegova osnutka.
 

Iz kategorije: Vijesti