Datum objave: 17. Rujan 2015

Jutros su položeni vijenci u sjećanje na Marinka Karduma - junaka Domovinskog rata

Šibenik News
Šibenik News

 

Jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće na mjestu stradavanja hrvatskog branitelja Marinka Karduma na Šibenskom mostu, koji je poginuo kao pripadnik Posebne jedinice policije PU Šibensko- kninske u obrani Šibenika i Vodica.
U spomen na sve poginule branitelje pred kapelicom Marinka Karduma vijence je položio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović , izaslanstvo Šibensko-kninske županije te izaslanstva gradova Šibenik i Vodice, predstavnici Hrvatske vojske i policije te predstavnici braniteljskih udruga.
Prigodnim riječima obratio se Ivica Ajduković Jastreb, ratni zapovjednik šibenske specijalne policije.
Uz brojnu braniteljsku populaciju koja je okupljanjem na Šibenskom mostu iskazala počast poginulim hrvatskim vitezovima, nazočili su i Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata te Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije RH.
U povodu obilježavanja 25.godišnjice osnivanja Specijalne policije „Jastrebovi“ služena je sveta misa u kapelici sv. Mihovila u ex vojarni Bribirskih knezova.
Uz Svečanu akademiju na današnju godišnjicu bit će otvoren i Spomen park poginulim pripadnicima Specijalne policije „ Jastrebovi „ u PU Šibensko-kninskoj u Mandalini.
U sklopu programa obilježavanja 24. obljetnice spomendana Rujanskog rata u večernjim satima će biti služena i sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u katedrali sv. Jakova.

Iz kategorije: Vijesti