Datum objave: 07. Rujan 2015

FOTO Otvoren novi dječji vrtić na Jamnjaku "Smilje" na prostor od 3000 četvornih metara

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi dječji vrtić na Jamnjaku, „Smilje“ koji je uređen na prostoru od 3 000 četvornih metar svečano je otvoren danas u nazočnosti čelnih ljudi Grada Šibenika, projektanata i predstavnika izvođača radova. Vrtić je primio 50 – tero djece, a njegova posebnost je veliko dvorište s nizom sprava za igru i ozelenjenim okolišom. Ima i sportsko igralište s umjetnom travom koje će isključivo koristiti djeca iz Gradskog dječjih vrtića, a dječje igralište je uređeno i izvan vrtićkog dvorišta za djecu s cijelog Šubićevca. Vrtić je uređen u bivšem vojnom objektju.

Na otvaranju vrtića gradonačelnik Šibenika Željko Burić istaknuo je zadovoljstvo zbog toga što je Šibenik dobio takav moderni vrtićki objekt, a najavio je uskoro i uređenje dječjeg vrtića u Crnici. Novi dječji vrtić na Jamnjaku stajao je 2,4 milijuna kuna, a radove j izvela Bučić gradnja.

To je prvi objekt u sastavu novoosnovane gradske ustanove dječjih vrtića kojoj će pripasti vrtići koji se nalaze n zapadnom dijelu grada. Gradonačelnik Burić posebno je istaknuo da, unatoč tome što grad sada ima dvije vrtićke ustanove broj zaposlenih je ostao isti jer je dio djelatnika preraspoređen iz Gradskih vrtića.

Iz kategorije: Vijesti