Datum objave: 03. Rujan 2015

Vijećnici SDP - a traže ukidanje naknade za razvoj vodoopskrbnog sustava za 2016. godinu

Diana Ferić
Diana Ferić

SDP će na narednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika tražiti da se za 2017. godinu ukine naknada za razvoj odvodnje na vodoopskrbnom području Šibenika budući da na računu tvrtke „Vodovod i odvodnja“ ima ne dovoljno nego osam i pol puta više novca za servisiranje postojećih obveza koje se odnose na izgradnju vodoopskrbnog sustava. To su na današnjoj konferenciji za novinare najavili SDP –ovi vijećnici Joško Šupe i Ivan Rajić.

Šupe je istaknuo da će se na taj način i građanima i gospodarstvu umanjiti računi za vodu za 10 posto. „Mi ne tražimo da se Odluka kojom je uvedena ta naknada stavlja izvan snage već da se svake godine, ovisno o projektima i obvezama Vodovoda i odvodnje određuje njezina visina“, istaknuo je Šupe i dodao da se Vodovod sada kocka s tim novcem koji je na posebnom računu i glumi brokersku kuću.

Podsjetio da je ta naknada uvedena za bivše gradske vlasti jer je novac bio namijenjen izgradnji sustava odvodnje za istočni dio grada koji stoji 10 milijuna eura. U međuvremenu, Hrvatske vode su preuzele obvezu otplate 90 posto kredita Svjetske banke koji je za to uzet što znači da poduzeće „Vodovod i odvodnja“ ima vratiti samo oko milijun eura.

Za sustav odvodnje Brodarica, Krapanj, Grebaštica novac će, kazao je, biti osiguran iu europskih strukturnih fondova.
 

Iz kategorije: Vijesti