Datum objave: 01. Rujan 2015

I otvaranje Sajma u srednovjekovnom Šibeniku u znaku sjećanja na Arsena

Diana Ferić
Diana Ferić

Sajam u Srednjovjekovnom Šibeniku bit će održan od petka, 4.rujna do nedjelje 6. rujna s već uobičajenim programom u kojem je jedan od najatraktivnijih dijelova simulacija pomorske bitke Šibenčana protiv Mlečana koja će biti održana u subotu, kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Uredu gradonačelnika na kojoj su govorili Nikica Penđer, zamjenik šibenskog gradonačelnika, Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika, Siniša Burić, predsjednik Šibenske narodne straže i Joso Smolić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Županijske komore Šibenik.

Dino Karađole najavio je atraktivnu svečanost otvaranja na kojoj će sudjelovati poznata šibenska glazbenica Sanja Vrančić na mandolini uz plesne točke Plesne udruge Sjene koje će i plesati na glazbu Arsena Dedića tako da je i ta večer posvećena sjećanju na njega.
Sajam će okupiti 300 sudionika, među njima oko 150 izlagača obrtnika iz Šibenika i cijele Hrvatske. „Drago mi e što i obrtnici iz drugih gradova rado dolaze u Šibenik i žele nastupiti na našem sajmu iako im to nije besplatno“, kazao je Smolić.

Tijekom tri sajmena dana šibenske ulice i trgovi u staroj jezgri postat će poprištem viteških turnira, natjecanja u gađanju samostrelom, plesa sa zastavama gostiju iz Italije. U subotu i nedjelju gradom će šetati kostimirani sudionici Sajma.

Lani je na Sajmu bilo oko 10 000 posjetitelja, a osim na Šibenčane računa se i na turiste kako one koji su smješteni u Šibeniku tako i na one iz ostalih dijelova Županije. 

Iz kategorije: Vijesti