Datum objave: 28. Kolovoz 2015

"Ratovanje" priopćenjima u TLM -u: Uprava tvrdi da je Kandido stvorio 500 milijuna kuna gubitka!

Diana Ferić
Diana Ferić

Priopćenjem za javnost na priopćenje za javnost  komuniciraju bivša i sadašnja uprava TLM -a odnosno međusobno se  preko medija optužuju. Nakon što je sadašnja uprava prije dva dana medijima poslala priopćenje koje je  dala i TLM-ovom sindikatima, a u kojem su iznijeli  i tablice o gomilanju gubitaka u toj tvrtci, ali i prozvali Tonća Kandida, jučer je on posao svoje priopćenje u kojem je naveo navodno dobre rezultate za svog rukovođenja, a  danas se ponovno oglasila priopćenjem uprava TLM -a u kojem kažu: 

"Tonći Kandido u svom pokušaju traženja opravdanja, spreman je u celofan laži umotati čak i svima dobro znanu zakonsku odgovornost predsjednika uprave. Predsjednik uprave i članovi uprave su osobe odgovorne za poslovanje društva.

Za TLM Aluminium d.d. to su od dolaska Pejčinoskog bili Miroslav Šupe i Tonći Kandido. Pored toga, Tonći Kandido je uvijek bio prvi čovjek komercijale, što je svima poznato, pa je jadan svaki njegov pokušaj bježanja od odgovornosti i skrivanja iza funkcije „član uprave za nabavku sirovine i ljevaonicu“, u koju nikad nije ni ušao a kamoli upravljao.
Na toj funkciji je formalno bio dok ja Branimir Lepur bio predsjednik – 8 mjeseci. U komercijalno poslovanje mu se nitko nije miješao, pa čak ni u kadrovske „rošade“ koje je radio s predumišljajem, kako bi sina Joška stavio na mjesto direktora prodaje, što je na kraju i uspio.

O njegovoj percepciji poslovanja, i hvalisanju postignutim rezultatima, najbolje govore brojčani pokazatelji poslovanja. Gubitci iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, a Tonći Kandido se hvali rekordima u proizvodnji. Baš njega briga što firma tone i što gubitke nema više tko pokrivati. On je još uvjeren da će se uvijek naći netko tko će pokriti dubioze TLM –a, a Kandido će i dalje po svome.
Laže o urednom izvršavanju obveza TLM Aluminiuma, i potpuno zanemaruje činjenicu da je društvo u predstečajnoj nagodbi, koju je pokrenuo upravo Branimir Lepur, jer se više nisu mogle izvršavati obveze.

Tonći Kandido je u periodu o kojem govori kao o svom uspješnom, nagomilao dugova u visini od preko 500 milijunakuna.
Unatoč svemu Kandido bi i dalje proizvodio, pa „nek se vidi nek se zna da proizvodnju vrtim ja“.
Pametnom dosta".
 

Iz kategorije: Vijesti