Datum objave: 20. Kolovoz 2015

Poziv šibenskih klapa: Zapjevajmo ispred Kazališta "Odlazak" za Arsena

Diana Ferić
Diana Ferić

Saznavši da na sutrašnjoj komemoraciji za legendarnog šibenskog glazbenika, tekstopisca i kantautora Arsena Dedića nije predviđen glazbeni dio Filijan Vuletić, klapski maestro pozvao je preko medija sve šibenske klape kojje se žele i pjesmom oprostiti od Arsena da dođu ispred šibenskog kazališta pola sata ranije kako bi svi zajedno otpjevali Ujevićev „Odlazakj“, jednu od pjesama koja se posebno veže uz Arsena.Komemoracija će biti održana u 11 sati u šibenskom kazalištu.

Očito je da ima i Arsenovih suradnika koji su nezadovoljni programom Komemoracije.Tako je šibenski glazbenik Darko Kalođera na svom Facebook profilu napisao:
"Ovih dana sve naše misli usmjerene su k Tebi. Ipak, prava istina se krije u jednoj naoko jednostavnoj, ali genijalnoj rečenici koju sam jutros pročitao, a glasi ovako: Kada netko umre, svi pišu o sebi... Sablaznuo sam se kad sam vidio da će se od Tebe u Šibeniku oprostiti pet govornika, od kojih trojicu Ti ne bi želio ni vidjeti u svojoj blizini, a kamoli da Ti nešto govore. Znam da nisi volio masu, derneke i skupove - a naročito stranačke. Zato ću Te, prijatelju, pozdraviti sada i ovdje, jer pravi Šibenčani se razumiju čak i kada fizički nisu u istoj svijetovnoj dimenziji.
A oni koji to misle da jesu - neka im Bog oprosti. Arsene, počivao u miru!"

Iz kategorije: Vijesti