Datum objave: 18. Kolovoz 2015

Župan Pauk i gradonačelnik Burić brzojavima izrazili sućut obitelji Dedić

Šibenik News
Šibenik News

 

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić uputili su brzojave sućuti obitelji Dedić koje prenosimo u cijelosti:

„Poštovana obitelji Dedić, s dubokom tugom primio sam vijest o odlasku našeg dragog Arsena. Arsen Dedić ostavio je dubok trag u hrvatskoj glazbenoj umjetnosti, a njegova djela živjeti će zauvijek. Šibenik je izgubio velikog umjetnika čije se ime upisalo u legendu. U ime svih dužnosnika i djelatnika Šibensko-kninske županije i moje osobno, upućujem izraze najiskrenije sućuti. U mislima sam s Vama.“ napisao je župan.

"Svojim umjetničkim djelovanjem, svojim stavom i promišljanjima Arsen je promicao svoj grad i danas svaki Šibenčanin osjeća golemu tugu i gubitak jer je otišao velikan. Arsenova glazba, pjesme i likovnost ostavština su kojom se ponosimo, a sjećanja na neponovljivog umjetnika čuvat ćemo trajno. U ime svoje i svih zaposlenika Gradske uprave Grada Šibenika izražavam iskrenu sućut obitelji Dedić." stoji u brzojavu gradonačelnika.

Arsen Dedić rođen je 28. srpnja 1938. u Šibeniku, te je jedan od najcjenjenijih hrvatskih skladatelja, književnika, prevoditelja, pjesnika i kantautora. Autor je i izvođač mnogih šansona te pobjednik mnogih glazbenih festivala, te je jedan od utemeljitelja šansone u Hrvatskoj. Bio je član Hrvatskoga društva skladatelja i Hrvatskoga društva pisaca.

Iz kategorije: Vijesti