Datum objave: 24. Srpanj 2015

Neven Baus, direktor TEF -a ne zna tko je i za koliki iznos blokirao žiro račun

Diana Ferić
Diana Ferić

Izvješća o poslovanju svih tvrtki koje su u vlasništvu Grada Šibenika našla su se na dnevnom redu današnje sjednici Gradskog vijeća pa tako i Izvješće o poslovanju TEF -a na koje je posebno reagirao vijećnik HNS -a Draško Lambaša. Upozorio je kako je žiro račun tog poduzeća blokiran i da će, nakon što 1. rujna na snagu stupi novi Zakon o stečaju u roku od osam dana biti proglašen stečaj.

 

"To se mora po tom novom zakonu dogoditi i tada će tim društvom upravljati vjerovnici", kazao je Lambaša. Istaknuo je i kako Fond za zaštitu okoliša traži da TEF raspiše međunarodni natječaj za iskazivanje interesa za kupnju zemljišta na kojem se ta bivša tvornica nalazila kako bi oni naplatili kredit koji su odobrili za čišćenje tog terena. Zanimali su ga detaljniji podaci o financijskom stanju poduzeća. Frapantan je bio odgovor Nevena Bausa, direktora TEf -a koji je znao samo da je žiro račun blokiran od 2003. godine, ali nije znao odgovoriti na pitanje ni tko ga je blokira i koliki je iznos blokade što je, kako mu je odgovorio Lambaša nečuveno.

 

Baus nam je kasnije pokuša objasniti kako su ga ta pitanja zatekla budući da TEF ne posluje preko tog nego preko drugog računa pa on kao direktor koji nije baš dugo na toj funkciji ne zna kakvo je stanje.
Inače, oporbeni SDP na čelu s Joškom Šupom danas je u nekoliko navrata upozorio da sva sva gradska poduzeća posluju s minusom te da im rashodi neopravdano rastu te se upitao što u vezi s tim poduzima Grad kao vlasnik.
 

Iz kategorije: Vijesti