Datum objave: 15. Lipanj 2015

Šetnica u kanalu sv. Ante među tri najuspješnija lokalna EU projekta u Hrvatskoj

Šibenik News
Šibenik News

 

Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku nastavlja s nizanjem priznanja. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije proglasilo je danas tri najuspješnija europska projekta provedena od strane lokalne zajednice u razdoblju 2012.-2014. godine.

Županu Goranu Pauku priznanje je uručio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Župan se zahvalio na nagradi i istaknuo ulogu JU Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko – kninske županije i njezine ravnateljice Anite Babačić Ajduk. Iskoristio je priliku i javno pozvao Ministarstvo i ministra Grčića da podrži provođenje druge faze projekta i uključi se u pregovore s DUUDI-jem oko povrata tog vrijednog prostora lokalnoj zajednici.

Proces evaluacije projekata trajao je gotovo godinu dana. Projekti su procjenjivani na temelju niza kriterija. Prije svega, procjenjivan je učinak projekata na život zajednice. U obrazloženju nagrade navodi se da je projekt šetnice proveden u skladu sa standardima i preporukama Europske komisije, uz izvrsnu suradnju među partnerima, primjenu inovativnih rješenja i visoku kvalitetu izvršenih radova. Uređenjem i opremanjem šetnice stvoreni su novi atrakcijski i rekreacijski sadržaji kao preduvjeti za daljnji razvoj. Puni potencijal područja bit će ostvaren stavljanjem u funkciju većeg broja neuređenih i neiskorištenih objekata, pogodnih za razvoj poduzetništva.
 

Iz kategorije: Vijesti