Datum objave: 08. Lipanj 2015

KRITIKA Sezona kupanja počela, a tuševi na Banju do danas nisu radili

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedna od 10 najljepših europskih plaža, kakvu je titulu šibenski Banj stekao, ovih dana nije baš bila reprezentativna. Unatoč tomu što je bilo puno kupača, Šibenčana, ali i stranaca tuševi nisu radili zbog čega su gosti negodovali. Koncesionar Ante Dobra je očito zakazao. Istina po Ugovoru o koncesiji tuševi bi na Banju trebali raditi od 15. lipnja, ali valjda bi se to trebalo usklađivati s okolnostima.Kao što zimsku službu uglavnom iznenadi snijeg pa se ne pripreme, tako je i sezona kupanja iznenadila koncesionara plaže Banj iako danima već ispred sebe gleda plažu puno kupača.

„Ne mogu vjerovati da je ovo moguće. Divna plaža, divni restoran, pogled na katedralu i stari Šibenik, a nema osnovni sadržaj tuš. Kad sam izašao iz vode želio sam se istuširati i bio sam jako razočaran kada sam shvatio da nema vode, da tuševi ne rade. To je veliki minus“, kazao nam je jučer na Banju Andreas Heiser, Nizozema koji je s prijateljem na proputovanju po Dalmaciji pa je nekoliko dana odsjeo u Šibeniku.

U gradskoj upravi shvaćaju da se kasno reagiralo na taj propust:„ Iako je koncesionar ugovorom u obvezi tuševe staviti u funkciju 15. lipnja, zbog činjenice što su ove godine vremenske prilike iznimno pogodne za raniji početak kupališne sezone u odnosu na prethodnu i činjenice što je veliki broj kupača na plaži, tuševi će danas proraditi“, odgovorili su iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika na naš upit.
 

Iz kategorije: Vijesti