Datum objave: 02. Lipanj 2015

Studente Studija energetike u Šibeniku stipendirat će i ostali gradovi i općine u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Po jednu stipendiju studentima sa svog područja koji upišu prvu godinu novoosnovanog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije odobrit će Vodice, Skradin, Rogoznica, Tribunj, Pirovac Tisno i Općina Murter Kornati, podržavajući na taj način taj projekt, priopćili su danas iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika. Visinu i uvjete za dobivanje stipendije utvrdit će svaka jedinica lokalne samouprave za sebe, a natječaji bi trebali biti raspisani u rujnu ove godine.

Gradonačelnici i načelnici smatraju da je riječ o iznimno važnom projektu za razvoj Šibensko - kninske županije, posebno zbog toga što će se na tom studiju obrazovati deficitarni kadrovi koji će biti posebno potrebni nakon što se Hrvatska prilagodi europskim trendovima u energetici i skrbi o okolišu.

 

Grad Šibenik će, kao što je poznati, stipendirati deset studenata s područja Šibenika koji će u akademskoj godini 2015./2016. upisati studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora.
- Veseli me što smo osigurali deset stipendija za naše Šibenčane i tim dobrim primjerom utrli put ka stipendiranju studenata energetike i izvan Šibenika. Iznimno mi je drago što njihovo stipendiranje nije ostalo vezano isključivo za područje grada. Pozdravljam odluke načelnika općina da i oni podrže studente ovog studija koji će sasvim sigurno rezultirati boljom perspektivom za cijelu našu zajednicu. Vjerujem da će se ovoj pozitivnoj praksi pridružiti i drugi – kazao je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.
Visina stipendija za šibenske studente iznosit će 700 kuna mjesečno, a natječaj će biti objavljen u srpnju ove godine.
I

Grad Šibenik osigurao je za studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora prostor u iNavis centru te sufinancirao radove na uređenju predavaonica i opremanja laboratorija, a u proračunu je predviđena i stavka za sufinanciranje troškova izvođenja nastave.

 

Radovi na uređenju prostora u zgradi iNavisa u kojima će biti smješten Studij upravo su u tijeku, a prema ugovoru, trebali bi biti gotovi do srpnja ove godine.
Radove izvodi tvrtka Prolux d.o.o., a ugovorena vrijednost radova iznosi 7,2 milijuna kuna. 

Iz kategorije: Vijesti