Datum objave: 25. Svibanj 2015

Stigla samo jedna ponuda za pružanje ugostiteljskih usluga na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi turisti, ali i posjetitelji događanja na pozornici na tvrđavi svetog Mihovila zamjeraju što se na njoj ne može još uvijek dobiti neki osvježavajuće piće za kojim mnogi čeznu nakon ne baš lakog uspona do nje, pogotovu kad je toplo vrijeme. Takve smo primjedbe čuli i od posjetitelja nedavnog koncerta Perpetum Jazzile kojim je otvorena ovogodišnja sezona događanja na tvrđavi svetog Mihovila.

 

U Odjelu za fortifikaciju uočili su i lani da posjetiteljima na tvrđavi nedostaje mogućnost osvježenja pa su najavili da će do početka ovogodišnje sezone biti i takav sadržaj na Tvrđavi. Natječaj za dodjelu koncesije je raspisan prije nekoliko mjeseci. Koncesija bi trebala iznostiti 10 000 kuna mjesečno, a za prijavu na natejčaj, kao znak ozbijnosti ponude, trebalo je platiti polog od  30 000 kuna.

 

Kako smo doznali od Dragana Zlatović, predsjednika Upravnog vijeća Muzeja na natječaj je stigla samo jedna ponuda i to tvrtke Castrum d.o.o. iz Šibenika. Ponuda je tek prije nekoliko dana otvorene i još nije odučeno hoće li ili neće bit prihvaćena.

 

Čudno je što je stigla samo jedna ponuda s obzirom na je riječ o atraktivnoj lokaciji, a tvrđava je lani imala više od 100 000 posjetitelja. Problem je, vjerojatno, u strogim uvjetima pružanja ugostiteljskih usluga koja tako osjetljiva lokacija zahtjeva.U Odjelu za fortifikacije objašnjavaju kako se zbog opsežnih priprema dokumentacije potrebne za provedbu natječaja, natječaj za koncesiju se odužio.

Tvrtku koju je jedina poslala ponudu osnovao je Ante Gulin, sin poznatog poduzetnika, ugostitelja  Davora Gulina, vlasnika Atriuma. "Mi smo lani radiili na tvrđavi catering, uglavnom za izvođače programa. Posao sam ponudu jer mi je to svojevrsni izazov.  Radit ćemo u prostoru ispod pozornice.Sve mora biti mobilno i prilagođenju tom tvrđavi kao kulturno - povijesnom spomeniku. Nudit ćemo piće, i vjerojatno samo sendviče, jer za nešto drugo ne postoje uvjeti za pripremu", kazao nam je Ante Gulin koji očekuje da će njegova ponuda biti prihvaćena.

Na novinarski upit jesu li dok se to ne riješi mogli na prilazu tvrđavi postaviti izgledom primjerene automate s pićem kažu : "Kad je riječ o automatima za piće, mišljenja smo da oni ipak nisu primjereni jednom kulturno- povijesnom dobru kao što je tvrđava sv. Mihovila. Isto tako, jedan od naših ciljeva je i revitalizacija stare gradske jezgre, odnosno da u samom gradu stvorimo svojevrsni šušur prije i nakon samog događanja. Iznimno nam je drago kad vidimo da naša publika nakon odličnog koncerta i energije koju dožive na Tvrđavi, odluče se spustiti do grada i nastave uživati u svemu što im Šibenik ima za ponuditi".
 

Iz kategorije: Vijesti