Datum objave: 12. Svibanj 2015

Danas u knjižnici prva motivacijska radionica u sklopu projekta Urbani inkubator

Šibenik News
Šibenik News

 

Prva motivacijska radionica u sklopu projekta Urbani inkubator 2.0., koji provodi Grad Šibenik bit će održana danas u 18:30 sati, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik.

Serija motivacijskih radionica namijenjena mladim inovativnim pojedincima s poduzetničkim duhom započinje predavanjem predstavnika Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac. Društvo sačinjavaju stručnjaci iz različitih područja, od arhitekata i geodeta, preko profesora, dizajnera, fotografai dr. koji zajednički koegzistiraju na jednom projektu, baš kao što bi mladi Šibenčani ubuduće trebali koegzistirati u Urbanom inkubatoru 2.0. Društvo Juraj Dalmatinac postiglo je veliki međunarodni uspjeh zahvaljujući vlastitim naporima te zajedničkim radom, uz pomoć i podršku Grada Šibenika, došlo do realizacije dvaju projekata revitalizacije gradskih fortifikacija, o čemu su sanjale generacije Šibenčana.

Važno je naglasiti kako je motivacijska radionica, kao i preostale tri radionice koje će se održati tijekom svibnja i lipnja, besplatna i otvorena za sve zainteresirane sudionike. Sudjelovanje na motivacijskoj radionici ne znači i nužna prijava u Urbani inkubator 2.0.
Za sve mlade inovativne pojedince ovo je također prilika da dobiju sve dodatne i opširnije informacije vezane uz način prijave u Urbani inkubator 2.0. Kroz navedeni projekt planira se pružiti društvena i fizička infrastruktura mladim ljudima koji žele realizirati svoje ideje. Cilj projekta Urbani inkubator 2.0 jest okupiti što veći broj mladih inovativnih pojedinaca koji bi u prostoru nekadašnjeg „Škarta“ funkcionirali ili kao Stanari (stalni korisnici prostora), ili kao Prijatelji (korištenje prostora prema potrebi). Svi budući korisnici Urbanog inkubatora 2.0 moći će koristiti i prostorije na Starom pazaru; za sastanke, prezentacije i općenito za rad, a na raspolaganju će im biti najsuvremenija oprema- 3D printer, veliki ploter i skener, fotokopirni aparat i ostalo.
 

Iz kategorije: Vijesti