Datum objave: 01. Svibanj 2015

Klišanin pobijedio na prvoj šibenskoj utrci karića, gradonačelnik Burić se dobro držao

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva utrka karića „Tri bogena“ kao takva, ali posebno sudjelovanje gradonačelnika Šibenika Željka Burića sa svojim karićem u utrci pa pet hrabrih žena koje su se utrkivale, najstariji natjecatelj, osamdesetjednogodišnji Vlado Antunac i na kraju pobjeda  Dražena Bobana iz Klisa pokraj Splita... Sve je to izazvalo posebno zanimanje javnosti za to prvo takvo šibensko događanje kojim se željelo iz zaborava izvući vožnja karića kao zabava koja je obilježila djetinjstvo niza generacija Šibenčana u prošlom stoljeću.

Natjecalo se u nekoliko kategorija, prema godinama, a posebna grupa su bile žene te dvosjedi. Ukupno je sudjelovalo pedesetak vozača karića, najmlađi su imali 14, a najstariji 81 godinu. Njegovo uključivanje dobro je došlo šibenskom gradonačelniku jer bi inače on, sa svojih 60 godina, bio najstariji vozač. Gradonačelnik je doša u  najsportskjem izdanju od kada obnaša tu dužnost, u trenirki i tenisicama.

Bilo je i dosta promatrača i navijača uz stazu koju su natjecatelji relativno lako savladali do cilja, i nitko je nije promašio, ali se, posebno onim starijima teško bila vratiti, uzbrdicom do starta. Neki su se osigurali za dobro kočenje pa su na opatu tenisica zalijepili dodatni sloj gume.

U prvoj skupini od 14 do 18 godina pobijedio je Mile Marušić, u drugoj od 18 do 35 godina najbrži je bio Edi Mikulandra , u onoj od 35 do 45 godina koja je bila i najbrojnija pobjedu je odnio konačni pobjednik Dražen Boban koji je bio prvo i u utrci dvosjeda dok je u skupini najstarijih natjecatelja najbolji bio Bojan Cinotti. Oni su s natjecali u dvije grupe, a gradonačelnik Burić bio je u svojoj grupi drugi, iza Cinottija.  "Super sam zadovoljan. Stvarno sam uživao. Možda bi bio i prvi da sam koji put prije utrke prošao stazu. Prijavio sam se jer je ovo bila igra koja je obilježila moje djetinjstvo, ali i kako bismo pokazali mladima da nije sve u internetu i Facebooku i da ima i drukčiji načina zabave“, kazao nam je gradonačelnik Burić koji je intervjue prije utrke vjerojatno davao na do sada najneuobičajeniji način, sjedeći na svom kariću koji je dao posebno izraditi za ovu priliku.

Najnapetija utrka i s najviše navijača bila je upravo ona u kojoj su sudjelovali natjecatelji od 45 godina nadalje, a među njima je, činilo se bilo i najviše nadmetanja. Neki su bili sigurni da će biti prvi, pa su bili i pomalo razočarani, posebno oni koji su vježbali protekla tri mjeseca vožnju na toj stazi.
Oni najmlađi, od 14 do 18 godina regrutirali su se uglavnom iz šibenskog karting kluba i mnogima je to bio gotovo prvi susret s karićima.
 

Iz kategorije: Vijesti