Datum objave: 23. Travanj 2015

SDP-ovci Rajić i Nikpalj pozvali Šibenčane da se na nedjeljne mjesne izbore odazovu u što većem broju

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U prostorijama SDP-a u Šibeniku danas je održana konferencija za medije povodom nadolazećih nedjeljnih izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Na konferenciji su govorili Luka Nikpalj, član predsjedništva SDP Šibenik, ujedno i predsjednik Foruma mladih SDP Šibensko-kninske te nositelj liste SDP-HNS za vijeće gradske četvrti Stari Grad te Ivan Rajić, gradski vijećnik i nositelj liste SDP-a za mjesni odbor Raslina.

Ivan Rajić istaknuo je brojne projekte koje je proveo mjesni odbor, ističući pritom koliko je važno kontinuirano raditi za dobrobit mještana te kontaktirati gradsku upravu kako bi se problemi rješavali. Raslina je tako po Rajićevim riječima u zadnjih par godina uređena u turističko mjesto na višem nivou funkcioniranja, s turističkim sloganom Posjeti Raslinu, doživi Dalmaciju. SDP-ov vijećnik također je naveo kako politika i rad za dobrobit mještana mora nadići ideološke sukobe koji se u politici događaju na razini SDP-HDZ te naveo primjer kako je Gradska uprava odlučila odgoditi asfaltiranje ulice zbog nadolazećih mjesnih izbora.

Predsjednik mladih socijaldemokrata Šibensko-kninske naglasio je razlike između lista SDP-HNS i lista drugih političkih opcija, kao i brojne mogućnosti koje se pružaju građanima gradskih četvrti ako izaberu odgovorno i stručno vodstvo, koje može urediti i voditi sredinu.
Na press konferenciji navedena su i rješenja Nikpaljeve liste u Starom gradu, koji bi kompromisima riješio probleme s bukom u kvartu. Istaknuo je kako je Vijeće gradske četvrti most između građana i gradske uprave, a u ovom konkretnom slučaju trebalo bi razgovarati i s brojnim organizatorima kulturnih i glazbenih događanja, koja promijene način života u starom dijelu grada. 

Iz kategorije: Vijesti