Datum objave: 17. Travanj 2015

Poziv TZ Šibensko - kninske županije:Iskoristimo Tour of Croatia za vlastitu promidžbu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninska domaćin je 2. etape međunarodne etapne biciklističke utrke oko Hrvatske Tour of Croatia – race through natural beauty koja će se održati od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj skoro 900 kilometara duž Jadranske obale, ali i unutrašnjosti Hrvatske, a kretivnim zahvatima svako područje dobiva šansu skrenuti pozornost na svoje vrijednosti.

 

Zbog toga je Turistička zajednica Šibensko – kninske županije pozvala sve koji tomu mogu pridonijeti da se uključe u tu akcijjuu. „Utrka prolazi kroz 8 županija, 9 gradova, 2 nacionalna parka i 3 parka prirode te će slike hrvatskih prirodnih ljepota obići cijeli svijet. S obzirom na to da se utrka snima iz zraka i kroz ulice, ovaj događaj ujedno je i odlična prilika za promociju naše županije. Ovom prilikom pozivamo lokalne biciklističke i druge udruge, fotografe i navijače da ukrase ulice i trgove, organiziraju kreiranje nekog prigodnog simbola koji bi se mogao snimiti iz zraka i slično“, ističe Željana Šikić, direktoriva te turističke zajednice.

 

Međunarodna biciklistička federacija dala je svoje odobrenje organizatorima za ovaj vrhunski sportsko-turistički događaj koji će okupiti 20 svjetskih profesionalnih biciklističkih ekipa sa 160 natjecatelja.Staza druge etape vozi se u četvrtak, 23. travnja 2015. godine s početkom u 10:40 sati iz Šibenika. Cesta će tijekom te utrke biti zatvorena za promet, a odvijat će se u našoj Županiji po navedenoj trasi:Uz spomenuti sportski aspekt, velika je i promidžbena vrijednost projekta Tour of Croatia kao događanja u predsezoni i važan utjecaj na promociju Hrvatske, što potvrđuje televizijski prijenos u 54 zemlje svijeta s oko 15 milijuna gledatelja dnevno na Eurosportu, HTV-u i brojnim drugim međunarodnim postajama.
 

Iz kategorije: Vijesti