Datum objave: 17. Travanj 2015

Želite karijeru u Institucijama EU uz vrlo primamljive plaće? Prijavite se na radionicu u Šibeniku

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Informacijski centar Europe Direct Šibenik organizator je radionice na temu zapošljavanja u institucijama EU koja će se održati 29.4.2015. u Informacijskom centru Europe Direct Šibenik (Urbani centar Šibenik).

Članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, između ostalog, pretpostavlja i mogućnost zapošljavanja hrvatskih državljana u institucijama i tijelima Europske unije. Ključnu ulogu u procesu zapošljavanja ima Europski ured za odabir osoblja ( Europan Personel Selection Office) -EPSO. U institucijama EU postoji nekoliko kategorija zaposlenja, kao i nekoliko kategorija radnih mjesta pa tako razlikujemo stalno zaposlene službenike EU koji se pak dijele na dvije razine:

 - Asistente (AST)
 - Administratore (AD), čija su podvrsta još i administratori-lingvisti (ADL)
 + privremeni i ugovorni djelatnici institucija EU (CAST)

Cilj predavanja je upoznati polaznike sa kompletnom procedurom prijave, pripreme i uspješnog rješavanja EPSO TESTA, kao preduvjeta za ostvarivanje karijere u institucijama EU. Uz detaljna objašnjenja cjelokupne procedure i pozadine rada u EU institucijama, fokus je stavljen na rješavanje 4 tipa zadataka, koji su sastavni dio svakog EPSO TESTA (Verbalno zaključivanje, numeričko zaključivanje, apstraktno zaključivanje, test situacijskog prosuđivanja). Predavanje je usmjereno na sve koji žele pokušati ostvariti karijeru u EU institucijama u kojoj postoji širok spektar radnih mjesta te konstantna potreba za zapošljavanjem novih kadrova.

Karijera u Institucijama EU uz vrlo primamljive plaće ( početna plaća za Administratora kreće se oko 4.300 EUR) nudi i mnoge druge pogodnosti poput usavršavanja, učenja stanih jezika, dodatnih beneficija, napredovanja i sl. Predavač je Kristijan Ležaić, MA European and International Studies. Broj sudionika na radionici je ograničen. Iz Informacijskog centra poručuju da ostavite svoje kontakt podatke te da navedete vaše motive za sudjelovanje u radionici jer će se sudionici birati na temelju izjave o motivaciji. Prijavu možete izvršiti OVDJE

Iz kategorije: Vijesti