Datum objave: 14. Travanj 2015

Helena Bastić na reviji modela koje su izradili korisnici Inkluzije

Diana Ferić
Diana Ferić

Modnu revija na kojoj će predstaviti kolekciju za proljeće/ljeto 2015. pod nazivom „Boje sreće“ organizirat će u subotu 18. travnja u 12 sati ispred restorana Gradska vijećnica Udruga Inkluzija, a modele će sa šibenskim manekenkama te štićenicima Udruge Inkluzija nositi Helena Bastić.

Posebnost je da kreacije zamislili, skrojili i sašili djelatnici i korisnici Centra za socijalnu inkluziju Šibenik . osobe s teškoćama u razvoju. Kolekcija se sastoji od 17 modela, a izrađena je u radionici Inkluzije Šibenik u kojoj su proteklih mjeseci vrijedni korisnici svojim radom pratili viziju kreatorice i dizajnerice Cvitane Juričev Martinčev. Modna revija i radionica dio su jednogodišnjeg projekta 'Incluidofashion' koji financira Otvoreno društvo. Cilj je kroz projekt aktivirati i osposobiti što više osoba s intelektualnim teškoćama za uključivanje u svijet rada.

Modnu reviju svojim doprinosom pomažu restoran Gradska vijećnica koji je ustupio prostor te Srednja strukovna škola čije učenice su zadužene za frizure i šminku djelatnika i korisnika Inkluzije Šibenik.  

Iz kategorije: Vijesti