Subota, 28 Ožujak 2015 11:35

Održani izbori u šibensko-kninskom ogranku HND-a: Hrvoslav Pavić novi-stari predsjednik

Napisao: 
Održani izbori u šibensko-kninskom ogranku HND-a: Hrvoslav Pavić novi-stari predsjednik

 

Na izbornoj skupštini Hrvatskog novinarskog društva – Ogranka Šibensko-kninske županije održanoj u petak navečer za predsjednika je ponovno izabran Hrvoslav Pavić. Nova zamjenica predsjednika je Anamarija Škorić, a tajnik Ogranka je Marko Podrug. Ogranak se složio kako stanje u struci i položaj novinara nikad nisu bili teži. Padaju naknade, padaju prihodi od oglašavanja, a teret krize nakladnici uglavnom svaljuju na leđa novinara. Iz dana u dan gledamo kako nestaju novinarska radna mjesta. Preostalima se smanjuju materijalna i radna prava, a novinarstvo - bez obzira na kojoj platformi - ide prema tome da se pretvori u nusproizvod marketinške industrije. Novine, portale, radijski i televizijski program nakladnici pokušavaju proizvoditi sa što manje ili bez novinara. Pogotovo bez onih koji novinarstvo smatraju javnim dobrom i koji javni interes nikad neće podrediti interesu oglašivača i drugih sponzora. Imperativ je, na žalost, ne informirati, nego svidjeti se i izazvati zanimanje što brojnije publike i što izdašnijih oglašivača i sponzora.

- Usprkos trendovima, inzistirat ćemo na poštivanju profesionalnih i etičkih standarda u ovdašnjem medijskom prostoru kako građani nikad ne bi ostali zakinuti za točnu, potpunu, pravovremenu i nepristrano prezentiranu informaciju. I u novom mandatu na čelu Ogranka Hrvatskog novinarskog društva moja će nastojanja biti usmjerena ka čvršćem povezivanju struke i aktivnijem uključivanju novinara u rad profesionalne udruge - rekao je novi-stari predsjednik.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!