Datum objave: 22. Ožujak 2015

FOTO:Jedan od prvih kafića u Docu, legendarni Domald proslavio 25. rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedan od najdugovječnijih šibenskih caffe barova, Domald proslavio je danas 25. rođendan, nastupom najpoznatijih šibenskih rockera koju su zajednički svirali iako pripadaju različitim bandovima – Bagatin, Hold the line, Čarobnjaci i Face to face.Druženju su se odazvala većina poznatih šibenskih rockera od Marka Marijančića, Darka Kalođere, Joška Škarice, Aljoše Draganića. Nina Nimca, Voje Markovića i drugih. Bila je to i prilika da se okupe prvi konobari koji su radili u Domalda, a uglavnom su imali fakultetske diplome, ali su se kao i mlađi naraštaju danas suočavali s problemom nemogućnosti zapošljavanja u struci pa su morali konobariti.

 

„Počeli smo kao bistro, a u međuvremenu smo postali javni prostor u kojem smo organizirali različita događanja – live nastupe bandova, pričaonice, tribine, popratni sadržaji Jazz off festivala, Fališa... Do sada smo organizirali preko 100 izložaba. Ljudi ne izlaze na ovakva mjesta da bi pili nego da bi se družili da bi nešto doživjeli jer da im samo do pića ostajali bi kući. Mi smo otvoreni svima koji nešto rade, koji imaju ideje i žele to pokazati javnosti i zbog toga valjda toliko trajemo“, kaže Vlado Kužina, vlasnik Domalda danas dobio i prigodne darove, među ostalima i fotografiju Domalda kada je tek otvoren.

 

Kada su počeli bili su jedan od rijetkih kafića u Docu tada opskurnom dijelu povijesne gradske jezgre, a Kužina je poznat po tomu da se od početka zalagao da se taj dio grada uredi i ispuni sadržajima. U vrijeme dok je Dolac djelovao kao geto što se s vremenom ipak promijenilo.
Domald je prvi kafić u Šibeniku koji je imao konobarice, pa je tako pridonio i razvoju feminizma.

 

 

Iz kategorije: Vijesti