Datum objave: 19. Ožujak 2015

Senka Ramljak:Ako nema kredita za naslijeđene dugove, najizgledniji je stečaj NK Šibenika!

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelne ljude Grada Šibenika iznenadio je, kako nam je priznala, i Senka Ramljak, pročelnica Upravnog ureda za financije i predsjednica Nadzornog odbora HNK Šibenik to što prijedlog za davanje suglasnosti za pokretanje postupka kreditnog zaduženja tog sportskog dioničkog društva nije uvršten na dnevni red današnje sjednice jer su očekivali da će se  to dogoditi i daće imati prilike usmeno obrazložiti zašto se to traži i kakva je situacija i tom klubu. Kako se to nije dogodilo, a vrijeme  im nije saveznik sve vodi k tomu da će HNK Šibenik zbog nemogućnosti  podmirenja  naslijeđenih dugovanja morati na kraju ipak u stečaj što se sve vrijeme pokušava izbjeći. Posljedica će biti i to što ne mogu dobiti licencu za nastup u drugoj ligi za što je rok 31 ožujka.

 

"Žao mi je što nismo dobili priliku obrazložiti da se kredit od 5,9 milijuna kuna ne traži za poslovanje kluba jer nakon što je osnovano dioničko društvo mi redovno podmirujemo sve troškove  i prema igračima i sve ostalo. Ovdje je riječ o  zaduživanju kako bi se pokrili stari dugovi koji su nastali  zbog neuplaćivanja i drugi mirovinski stup i nečem što je naslijeđeno. Podsjetit ću da je bivša gradska vlast za to bila rezervirala milijun kuna i da su tada i Ante Županović i Franko Vidović izjavljivali kako ne žele zabiti zadnji čavao u lijes HNK Šibenik  Šibenik i pokopati ga. Vrijeme nam nije saveznik, jer da smo danas dobili suglasnost trebalo bi bar pet mjeseci da se sve pripremi za dobivanje kredita, ali da je to prolo mogli bismo se negdje kratkoročno zadužiti znajući da ćemo to moći pokriti  kada dobijemo dugoročni kredit. Osim toga nije točna ni sumnja  vijećnika da bi taj kredit treba vraćat Grad Šibenik jer imali bismo godinu dana grace period i prema našoj računici mi bismo kredit servisirali iz vlastitih prihoda ", objašnjava Senka  Ramljak.

 

Nejasno je zbog čega su  taj prijedlog vijećnicima poslali bez ikakvog  obrazloženja i zašto to sve nisu objasnili  u popratnom dokumentu. "Ocijenili smo da je riječ o složenoj problematici i da se to   može napisati nego smo imali namjeru to sve usmeno obrazložiti nakon što ta točka bude uvrštena u dnevni red, ali čini mi se da su vijećnici već došli na sjednicu sa izgrađenim stavom da to ne prihvate i da ih obrazloženje nije ni zanimalo", kaže ona 

Iz kategorije: Vijesti