Datum objave: 12. Ožujak 2015

NP Krka organizira eko radionice i predavanja u Skradinu i Drnišu

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ četvrtu godinu zaredom u svojim Ispostavama u Skradinu i Drnišu organizira eko radionice i predavanja u sklopu projekta Znanjem do očuvanja kako bi potaknula razumijevanje potrebe za recikliranjem. Svaki pojedinac odgovornim ponašanjem, uz malo kreativnosti, svijesti i dobre volje može utjecati na svijet oko sebe i na taj način sudjelovati u očuvanju biološke raznolikosti. Ove godine naglasak je na praktičnoj dekoraciji kutija, izradi boja i ploča za pisanje od materijala namijenjenih otpadu.

RASPORED EKO RADIONICA:

13.3.2015. (petak) – 18 sati, Drniš 14.3.2015. (subota) – 18 sati, Skradin
Radionica shabby chic: dekoracija kutija za cipele metodom shabby chic. Radionicu vodi Danica Šarić iz obrta „Škura“ iz Šibenika.

20.3.2015. (petak) – 18 sati, Drniš 21.3.2015. (subota) – 18 sati, Skradin
Radionica izrade boje i ploča za pisanje s kredom: izrada posebne boje kao podloge koja se može aplicirati na staklenke, ploče i sl., po kojoj se može pisati kredom. Radionicu vode članovi udruge „Okea“ iz Rogoznice.

27.3.2015. (petak) – 18 sati, Drniš 28.3.2015. (subota) – 18 sati, Skradin
Predavanje „Što jedemo“: o industrijski procesuiranoj hrani i gubitku hrvatskog prehrambenog suvereniteta, s radionicom „Zeleni sokovi“. Predavačica / voditeljica radionice je Mateja Medić iz udruge „Zmag“ iz Zagreba.
Predavanje i radionica „Kompostiranje u kući – praktična rješenja za svaki dom“. Predavač / voditelj radionice je Matko Šišak iz udruge „Zmag“ iz Zagreba.
 

Sve radionice su besplatne. Ljubazno Vas pozivamo da nam se pridružite, pozivaju iz NP Krka.

Iz kategorije: Vijesti