Datum objave: 26. Veljača 2015

Tko je Igor Šamis, novi vlasnik šibenskog TLM -a?

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Novi vlasnik šibenskog TLM-a Igor M. Šamis rođen je 1956. godine u tadašnjem Lenjingradu, danas Sankt Peterburgu Ruske Federacije. Gotovo trideset godina posluje kao menadžer i investitor u sektoru metalurgije, poručuju to iz zagrebačkog Studio Conexa. Ova je tvrtka angažirana za komunikaciju novog vlasnika TLM-a s javnošću, a njezin direktor Boris Lešić potvrđuje da je United Group ruskog investitora Igora Šamisa potpisao s Markom Pejčinoskim, vlasnikom Fintrust Holdinga, ugovor o stopostotnom preuzimanju TLM Holdinga iz Šibenika, piše Poslovni.hr.

Sama akvizicija snažno je odjeknula jer je prilika za spas šibenskog aluminijaša koji je upao u financijske probleme, no zanimanje javnosti usmjereno je prema tome tko je zapravo novi vlasnik i kakve ima planove sa šibenskom tvrtkom. Odgovori na ova pitanja, kako to poručuju iz Studio Conexa, zapravo upućuju na jednu "win-win" situaciju. Šibenskom akvizicijom United group dodatno će osnažiti svoj portfelj u metalurgiji - ubuduće će i šibenska tvornica poslovati unutar industrijske grupacije koja svoje proizvode plasira u gotovo sve zemlje svijeta, kažu.  S druge strane,  novi vlasnik TLM planira nastavak proizvodnje i unapređenje cjelokupnog poslovanja "koje temelji na iskustvu stečenom u sličnim projektima, dostupnoj sirovinskoj bazi i pozicijama koje United group ima na tržištu gotovih proizvoda". Pored toga iznose i ono što najviše zanima tamošnje sindikate na čelu sa Zdravkom Burazerom: da će planirani razvoj tvrtke osigurati punu zaposlenost i aktivaciju raspoloživih proizvodnih kapaciteta. 

Sporazumom partnera uvjeti ove transakcije ostaju poslovna tajna. 

Šamis je sa strategijom izgradnje globalnog metalurškog koncerna 2007. godine osnivao tvrtku United Group S.A., registriranu u Luxemburgu s kojom planira akvizicije u Europi i Rusiji. United group svoje poslovanje temelji na dugoročnim strategijama i odgovornom poslovanju fokusiranom na proizvodnju vrhunskih proizvoda s dugim vijekom trajanja, kako bi održao konkurentnost grupacije u svim uvjetima na tržištu. Igor Šamis i United group sudjelovali su brojnim industrijskim projektima no najprepoznatljiviji su po željezari Red October Steel i tvrtki United Pilsen S.A. koja posjeduje 100 posto udjela u Pilsen Steel s.r.o i Pilsen Estates s.r.o u Češkoj republici

 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti