Datum objave: 13. Veljača 2015

Sindikat metalaca upozorava: Stanje u TLM -u se ne popravlja, idemo uskoro u prosvjede

Diana Ferić
Diana Ferić

Još uvijek nema pomaka u  riješavanju nakupljenih problema u TLM-u. Proizvodnja u tvornici prešanih proizvoda  još nije pokrenuta, nisu isplaćene tri plaće. U valjaonicima trenutno rade  s 15 posto kapaciteta, stvaraju gubitke i čekuju isti scenarij kao i u  Prešaonici, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku  predsjednik  Sindikata metalaca  Vedran Dragičević  i  prvi čovjek podružnice tog  sindikata u TLM - u  Ivan Svraka. Dragičeviću je upozorio je kako se u pripremama za predstečajnu nagodbu radnicima pokušavaju ukinuti sva prava iz radnog ugovora i zaprijetio da to neće dopustiti već će radije tražiti tražiti proglašavanje stečaja. On je pozvao sadašnje vlasnika  Prešaonice Marku Pejčinoskom: "Ako nemaš novca da provedeš predstečajnu nagodbu  prodaj tvornicu  nekome tko će je znati  voditi", poručio je Svraka.

 

Povjerenik sindikata u  Tvornici prešanih proizvoda Ivan Svraka prozvao je predsjednika uprave Holdinga TLM-a Braninira Lepura  da je u  tri mjeseca uništio Presaonicu. Spomenuo je  da je  Presaonica nekadašnjem holdingu TLM posudila  te da od Dalekovoda potražuju 4 milijuna kuna.Ako se u idućem tjednu ne nađe  novac da se riješi problem u TLM-u  i da se isplati barem jedna zaostala plaća u TPP-u i akontacija radnicima u TVP-u  sindikat kreće u prosvjede, a prvi korak bit će prosvjed ispred Ministarstva gospodarstva u Zagrebu. Istodobno će od DORH -a zatražiti da se donese mjera zabrane raspolaganja imovinom TLM kako se ne bi dogodilo da se radnici, u slučaju stečaja, nemaju od čega naplatiti.                                      

 

Predstavnici sindikata metalaca hrvatske-industrijskog sindikata razočarani su jer  smatraju da svi, od Grada Šibenika do hrvatske vlade  okrenuli leđa tom poduzeću, a oni će, kažu, ustrajati  na očuvanju radnih mjesta i prozvodnje u TLM-u.

Iz kategorije: Vijesti