Ponedjeljak, 09 Veljača 2015 13:07

Luka Šibenik tuži Županijsku lučku upravu zbog dodjele koncesije Gradskom parkingu

Napisala: 
Luka Šibenik tuži Županijsku lučku upravu zbog dodjele koncesije Gradskom parkingu

 

Poduzeće Luka Šibenik podnijelo je tužbu protiv Županijske lučke uprave zbog toga što su bez natječaja parkiralište a muku Krke dodijelili poduzeću "Gradski parking", kako doznajemo od Draška Lambaše, direktora tog poduzeća. To se moglo i očekivati jer je on kao gradski vijećnik upozorio na nelegalnost takvog postupka. "I ravnatelj Županijske lučke uprave je javno priznao da nisu poštovali Zakon. Jasno je da su prekršili Zakon o morskim lukama i lučkom području. To je lučko područje, a Luka već upravlja parkiralištem na Gatu Vrulje i normalno da smo zainteresira i za to parkiralište. Trebalo je raspisati natječaj i dati priliku svima koji to žele da se natječu, a time bi profitirala i Lučka uprava jer bi mogla odabrati onoga tko ponudi najveći iznos za koncesiju", zaključuje Lambaša.
Nedavno je zbog takvog načina dodijele koncesijskog odobrenja reagirao i saborski zastupnik SDP -a Franko Vidović, iako je njegov kolega, vijećnik SDP -a dr. Ante Županović na sjednici Gradskog vijeća podržao to što je parkiralište dobio Gradski parking, a Grad Šibenik time mogućnost utjecaja na upravljanje tim dijelom pomorskog dobra. Vidović je ustvrdio kako je nedopustivo takvo kršenje zakonske procedure na pomorskom dobru i najavio da će obavijestiti mjerodavne inspekcije.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!