Datum objave: 09. Veljača 2015

FOTO Pogledajte kako izgleda projekt nove Turističko - ugostiteljske škole u Mandalini

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Šibensko – kninski župan Goran Pauk prvi puta je iznio u javnosti projekt izgradnje Turističko – ugostiteljske škole „Mandalina“ na prostoru između željezničke pruge ispod Palacina i kompleksa Policijske uprave. Riječ je o sjevernom dijelu bivše vojarne „Ante Jonić“. Projekt je vrijedan 110 milijuna kuna, a predstavlja veliki iskorak u načinu školovanja kadrova za turizam i ugostiteljstvo u Hrvatskoj. Nova Turističko ugostiteljska škola „Mandalina“, naglašava župan Pauk, u biti nije nova škola već centar kompetencija koji će pružiti sve potrebne uvijete za školovanje kadrova u turizmu, omogućiti nove obrazovne kurikulume i stvaranje ambijenta za inovativne modele obrazovanja. Cilj je stvoriti takvu obrazovnu instituciju iz koje će izlaziti kuhari, konobari, somelijeri sa znanjem i vještinama na višoj razini nego što ih daje sadašnji obrazovni sustav.
Takva škola u sa šibenskim Veleučilištem i budućim Sveučilištem uzdigla bi Šibenik na razinu regionalnog pa i nacionalnog središta obrazovanja stručnih kadrova.
Projekt nove turističko – ugostiteljske škole u Šibeniku odnosno centra kompetencija koji svojim konceptom izlazi daleko izvan okvira aktualnog načina školovanja kadrova za potrebe turizma podržalo je i Ministarstvo turizma koje je ocijenilo da se to uklapa u aktualni nacionalni koncept stvaranja centara izvrsnosti posebno u gastronomiji koja se, ako želimo turistički napredovati, mora bolje razvijati i pratiti suvremene trendove. Kako izgleda projekt nove škole pogledajte u našoj fotogaleriji.

Iz kategorije: Vijesti