Datum objave: 26. Siječanj 2015

Ponovno požar na Autotransportovom autobusu:Gorjeli autobus i šuma oko njega

Diana Ferić
Diana Ferić

Autotransportov autobus  koji se zapalio jutros oko 6 sati potpuno je izgorio, avatra je zahvatila i šumu  oko njega. Vozač, koji je bio srećom sam u autobusu", nagutao se dima pa je intervenirala i Hitna medicinska pomoć. Požar  je do oko 8 sati  gasilo 12 vatrogasaca, pripadnika JVP iz Šibenika te DVD -a iz Grebaštice i Primoštena s pet vozila. Izgorjela je površina od 6 000 četvornih metara  borove šume i makije.

 

Goran Žurić iz šibenskog Autotransporta kaže kako je problem ponovno bio u elektro  instalacijama u autobusu, a da  je zbog  jake bure  požar bilo teško odmah ugasiti. Riječ je o starom autobusu koji je, kao zamjensko vozilo, prometovao na toj relaciji. Išao je  po  učenike putnike pa je sreća što požar nije izbio dok su oni bili u autobusu. Žurić ističe kako je takve kvarove nemoguće spriječiti i predvidjeti. Na lokalnim linijama dnevno prometuje oko 400 autobusa pa su, po principu velikih brojeva, takve stvari uvijek moguće, ističe on.

Prije desetak dana zapalio se Autotrannsportov autobus koji je iz Knina prevozio učenike putnike, ali je tada bio brzo ugašen pa niej nastala veća materijalna šteta niti je bilo drugih posljedica.

Iz kategorije: Vijesti