Datum objave: 23. Siječanj 2015

Župan Pauk traži od ministra Hajdaš Dončića da država podrži županijske prometne projekte

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk zatražio je od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaš Dončića, s kojim se danas sastao na radnom sastanku u Zagrebu, potporu države za nekoliko prometnih projekata u Šibensko – kninskoj županiji.

U prvom redu predložio je da se na državnoj razini iznađu izvori financiranja za projektiranje i izgradnju brze ceste Šibenik – Drniš Knin te da ona bude uključena u Master plana razvoja prometne infrastrukture na području Dalmacije, te da se ubrza izgradnja čvora Rokići, kao i da se iz državnog proračuna sufinancira izgradnje nadvožnjaka u Ražinama u suradnji s HŽ infrastrukturom. Župan Pauk je istaknuo i da bi se novac za pripremu tehničke dokumentacije za izgradnju obilaznice Drniša i Knina trebao staviti u plan nabave Hrvatskih cesta za ovu proračunsku godinu. Bilo je riječi o tomu da se cesta koja će spajati Veletržnicu u Tribunju i jadransku magistralu proglasi cestom od državnog značaja.


Župan Pauk predložio je ministru Hajdaš Dončiću da se od 23 milijuna kuna u državnom proračunu predviđenih za sanaciju i rekonstrukciju luka otvorenih za javni promet 2 milijuna kuna osigura za uvalu Vrnaža u Šibeniku te za luku u Tisnome.

 

Iz kategorije: Vijesti