Datum objave: 16. Siječanj 2015

U Autotransportu tvrde da su im autobusi sigurni i da su noviji od hrvatskog prosjeka

Diana Ferić
Diana Ferić

Autotransportov  autobus zapalio se jučer na relaciji Knin - Šibenik, kod Vrbnika  zbog iskrenja na instalacijama. U Autotransportu kažu da je riječ o kvaru koji  se može dogoditi i na  novim autobusima i da  to nije stvar održavanja ili neodržavanja ispravnosti autobusa. Goran Žurić ističe  kako se takvi kvarovi događaju i na novim autobusima. " To jednostavno ne ovisi o tomu održavate li autobus ii ne. To je lani dogodilo i na jednom novom  autobusu. Mi imamo 500 polazaka dnevno i po teoriji vjerojatnosti će s se to jednom  u godinu dana dogoditi. Šteta na autobusu  je neznatna, vozač je odmah reagirao i ugasio požar aparatom za gašenje", izjavio nam j Goran Žurić iz Odjela komercijale šibenskog Autotransporta.

U autobusu je bilo 35 putnika, a među njima su uglavnom bili srednjoškolci. Stigli su na vrijeme i u školu jer je po njih odmah došao drugi Autotransportov autobus.

 Goran Žurić kaže kako je svjestan da je taj najnoviji slučaj potaknuo pitanje uopće stanja  Autotransportovih autobusa i njegove ispravnosti i sigurnosti putnika. "S tim nemamo problema niti putnici trebaju brinuti o tome. U Hrvatskoj   je prisutan problem starih autobusa općenito, a  naši su auobusi i prosjeku  noviji. Na razini Hrvatske starost autobusa je 16, a kod nas 14 godina", objašnjava Žurić. 

Iz kategorije: Vijesti